Реклама / Ads
32| 5546 |14.02.2014 НОВИНИ

Йордан Цонев кастри БСП за изборите, езика и данъците

.
Всички партии, освен ДПС, не могат да възприемат, че България е член на Европейския съюз от 8 години. Темата за агитацията на чужд език вкарва в противоречие и конфликт различни слоеве на българското общество. Тези избори са за Европейски парламент. На тях може да се издигне кандидат от всяка европейска страна. Питам, на какъв език ще води кампанията си този европейски политик, ако го издигнем? Това каза пред камерите на TV7 Йордан Цонев от ДПС.
 

Той коментира последните скандали около проекта за Изборен кодекс и политическите събития в страната. След това, което стана вчера, искам да попитам кой управлява? Питам и АБВ, и ГЕРБ. Вярна ли е тезата, че ДПС управлява, а БСП е жертвата? БСП трябва да е наясно със себе си. Да се определят дали са партия от ПЕС? Нейният лидер, лидер на ПЕС ли е? Защитават ли европейските ценности или нещо друго? Ясно поставям въпроса към колегите от БСП и спирам до тук. Не искам да давам политически съвети на никоя партия. Не очаквам предложението за агитация на майчин език да мине. Това ще покаже как българските политици защитават европейските правила. Не можем да сезираме Конституционния съд, защото нямаме достатъчно депутати.

Въпросите за данъчната система в страната не могат да се поставят на референдум. Пламен Орешарски е прав, че ще защитава плоския данък с гърдите си, категоричен беше Цонев. В борбата с монополите резултатите ще бъдат в полза на потребителите. В момента тече много силна законодателна кампания, която е цел е да бъдат защитени гражданите. Говоря за банките, цената на тока, кредите. Работата на политиците е да слушат гласа на хората, които са ги избрали. Ще има много голяма прозрачност и хората не трябва да се страхуват.

Нямам никакво намерение да оглавявам Сметната палата. Аз съм народен представител и ще си изпълнявам задълженията. На този пост трябва да се избира човек с опит и дългогодишен одитен стаж, каза още депутатът. Още от времето на Муравей Радев, първият финансов министър, с който съм работил, до днес, никога не съм оказвал натиск на някой за данъчната система.

Не знам защо Ваньо Танов предприе тази атака. Предполагам, че е заради информацията за нелегално изварения спирт. Тези атаки показват, че си върша съвестно работата, като председател на комисията Мишо Бирата. Обект на тази комисия не е Ваньо Танов, а Бойко Борисов. Именно бившите управляващи са имената на задкулисието.

Технологията на работа на правителството на ГЕРБ трябва да бъде разкрита, за да не се повтори никога повече. След последните разкрития на Делян Пеевски искам да попитам протестиращите: Сега разбрахте ли, кой се страхува от Пеевски? Политиката на ГЕРБ винаги е била мачкане, натиск, рекет, завърши Цонев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5101 |13.02.2014 Цонев към Танов: Може да се срещнем в съда . 41| 5981 |13.02.2014 И Танов с разкритие: Й. Цонев държи фирми с подставени лица . 17| 6583 |11.02.2014 Професор Вучков пак окастри Волен . 26| 6533 |11.02.2014 Е.Йорданов:Йовчев е античен герой пред Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads