Реклама / Ads
18| 6361 |24.10.2020 НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: Може да затворим нощните заведения, а големите ученици да минат на дистанционно обучение

.
Йорданка Фандъкова
Там, където няма възможност за дистанция и носене на маски, първото е да се насочим там. Днес се събира щаб, за да обсъдим предложението за временно затваряне на нощните заведения. Много градове го направиха. Вечерният час предполага да няма събиране на хора. Ако има ефект от затваряне на нощните заведения, от вечерен час няма да има нужда. Може да се обмисли при големите ученици да се премине на дистанционно обучение.
 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БТВ по повод предстоящите мерки срещу коронавируса.

 

Няма здравна система, която да издържи при толкова пациенти. Ние сме в контакт с браншовите организации. София влезе в червената зона, ежедневно се увеличават заразените и намаляват леглата. И днес имаме почти 600 заразени.

 

Броят на местата в интензивните отделения намаляват чувствително. Лекарите са притеснени. Ситуацията с лекарите и медицинските сестри е тревожна. Необходими са допълнителни мерки. Мерките в България са възможно най-леките в момента, а както знаете и срещу тях има съпротива. Трябва контрол за носене на маски. Наложени са 59 санкции в градския транспорт за последната седмица. Трябват, обаче и допълнителни мерки.

 

От два дни пуснахме допълнителни влакове в час-пик. От няколко дни имаме болни машинисти. Има възможност всички влакове да се движат по разписание. Недоволството е последното, което трябва да ни води.

 

Искането за справедливост е смислено. Това трябва да води всички. В София се случват най-сериозните протести.  Тук се дава възможност на хората да изразяват своята воля. В момента протестите се случват по най-разумния начин. Ние сме длъжни да чуваме всичко и да преценяваме къде трябва да засилим работата. Не всичко е толкова просто.  Трябва да се съобразяваме с върховенство на закона.  В тази ситуация на икономическа и здравна криза, в който се намираме, няма нищо по-важно от политическа стабилност. Само след няколко месеца има избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4805 |22.10.2020 Фандъкова: Засега няма да затваряме столицата. По-строги мерки не се предвиждат . 29| 5309 |21.10.2020 Фандъкова: Ще има проверки на протеста . 29| 5965 |20.10.2020 Математикът на НОЩ: Може да стигнем до 5000 случая на COVID-19 дневно . 23| 5773 |19.10.2020 Икономист: Не можеш дългосрочно да раздаваш пари от държавния бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads