Реклама / Ads
0| 5022 |09.04.2014 НОВИНИ

И. Йотова: Търсим червената линия с коалиционните партньори

.
Евродепутатът Илияна Йотова Източник: Булфото
Винаги има начин да намерим компромис с коалиционните партньори и все пак да намерим червената линия, на която да кажем – до тук!“
 

Това заяви Илияна Йотова, депутат в европейския парламент, на среща с избиратели в Бургас. „Трябва да държим достатъчно силно на социалните ни ангажименти, както подхожда на една истинска левица, защото другата партия, която подкрепя настоящето управление в България има своята програма и приоритети“, каза Йотова.

Една от основните теми, която вълнува хората в страната е младежката безработица в условията на тежка икономическа криза. Програмата на Европейските социалисти „Младежка гаранция“, вече е отбелязала успехи в Австрия и има всички предпоставки това да се случи и в България. Според думите на госпожа Йотова, програмата за младежка гаранция е от ключово значение за решаването на този огромен проблем с липсата на работа за младите не само в Бургас, но и в цялата страна.

„Хората навсякъде ме питат как по-точно ще функционира тази програма. Поддържам постоянен контакт с Министерството на труда и социалната политика и съм доволна от яснотата на техния план. В момента се работи по изграждане на системите в общинските и областните администрации. Стар проблем е, че много млади безработни въобще не се регистрират в Бюрото по труда. Ще се води информационна кампания по училища и университети и, което е най-важното, ще се прави индивидуален профил на всеки безработен младеж с неговите компетенции и професионални квалификации. По този начин ще се търси възможно най-доброто решение за всеки младеж, обърнал се към „Младежка гаранция“.

Илияна Йотова уточни, че от особена важност са платените стажове за младежите, за които пари осигурява Европейския съюз, като по този начин се среща бизнеса с навлизащите в пазара на труда. „Разбира се, за да се случи всичко това трябва да се съживи бизнеса и затова ние ще отстояваме нашето ляво виждане за това как трябва да се възстановява и развива икономиката. Колегите от ДПС ще трябва да се съобразят с това, защото компромисите са необходими и БСП няма единствена да ги търси“, каза тя.

Българският евродепутат коментира и предизвикателствата пред социалистическите партии в Европа. Според нея една от най-големите заплахи за левицата навсякъде е отсъствието на ясни послания и ангажименти към хората и преди всичко вътрешното разделение.

„Унгария е чист пример в това отношение – там левицата се разцепи на различни фракции, от което по блестящ начин се възползва десницата на Орбан и, което е по-страшно, откровено фашистката партия Йобик.“ По думите на Илияна Йотова такава заплаха има и в България с оглед опитите на бивши социалисти като АБВ, чиито действия могат да доведат до идване на власт на популисти като Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5222 |27.03.2014 ЧЕЗ: НЕК не се отзова да търсим заедно решение . 42| 7401 |26.02.2014 Вдигнаха по тревога Червената армия по границата с Украйна . 11| 5673 |20.02.2014 М. Панайотова: Европарламентът зове ЕК да вземе мерки за фондовете у нас . 11| 4979 |05.02.2014 Орешарски: Ако транзитният проблем с Турция се задълбочи, ще търсим помощ от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads