Реклама / Ads
45| 8071 |19.01.2014 НОВИНИ

Йовчев към Борисов: Ако си скочил в блатото, недей да мажеш всички с кал

.
Бойко Борисов знае кой му сготви кашата и кой му я сипа на главата – така вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев коментира скандала, избухнал през 2011 г. след разпространението на записа на разговора между Бойко Борисов и тогавашния шеф на Митниците Ваньо Танов по повод бизнесмена Мишо Бирата.
 

 

Йовчев, който се раздели с поста на председател на ДАНС след скандала с Мишо Бирата, обясни, че докато тогава е имало законно подслушване на Ваньо Танов, в момента „държавата няма абсолютно нищо общо, ако е имало някакво подслушване”.

„Искания за подслушване нито за Борисов, нито за Първанов, нито за Петков не са изготвени. Такава информация не е постъпвала в МВР. По принцип няма такава информация подобна на отразената в медиите”, подчерта вътрешният министър и се обърна към бившия премиер Борисов с думите: „Ако си скочил в блатото, не се опитвай да омажеш всички с кал, за да изглеждаме еднакво мръсни всички в очите на хората.”

 

Вътрешният министър обаче призна, че в България има „доста хора, които имат ресурс, достатъчно средства да организират такова подслушване”. „Ако разбира се има такива сигнали, трябва да има разследване – няма как да се проверят общи приказки като „мен ме подслушват”, подчерта министърът.

 

Вицепремиерът посочи като най-голям успех на управлението в своя ресор „овладяването на кризата с нелегалните имигранти” и призна, че заради това „диша по-леко”. „Това е най-тежката криза за България през последните години”, изтъкна Цветлин Йовчев.

 

Той коментира протестите и изрази разочарование, че българите не могат да се обединят около истински важните неща. „Мислите ли, че „Кой?” е сериозният въпрос, който трябваше да се зададе в България? Той възникна около едно назначение, което по един или друг начин беше променено в рамките на два дни. Протестите възникнаха на основата на предположение, че заради едно назначение правителството ще работи непрозрачно. Тези очаквания не мисля, че се оправдаха”, смята  Йовчев.

 

Вътрешният министър беше категоричен, че премиерът Пламен Орешарски не се е срещал с Бисер Миланов през лятото. Петното и компания първоначално заявиха позиция срещу кабинета, а след това се присъединиха към участниците в т. нар. диалог с гражданите, на който в Министерски съвет присъстваха само граждани и организации, които подкрепят правителството.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5791 |19.01.2014 Борисов: Утре ще пуснат нов запис . 51| 6225 |18.01.2014 Бойко Борисов: Няма да отида в ДАНС на разпит за подслушването . 25| 5110 |17.01.2014 Борисов: Не вярвам на службите! . 10| 5297 |17.01.2014 Кражбите на коли скочили. Но, взели мерки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads