Реклама / Ads
7| 2516 |06.03.2024 НОВИНИ

ПП-ДБ: Не искаме избори /видео/

.
"Не искаме избори, но другото, което не искаме, е управление без реформи. Мисля, че всички българи очакват от нас, когато влизат в магазина, да няма монополни положения с високи цени, цената на тока и газа да е нелогична, да има свободни медии. За да се случат тези неща, следващите реформи трябва да станат факт. Влизаме с най-конструктивния възможен тон в тези разговори, но с ясна и твърда позиция за тези реформи".
 

Това коментира от трибуната в парламента съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. 

 

Поели сме ангажимент да подадем оставка на деветия месец. Някои го прочетоха като провокация. Не са прави. Ние изпълняваме задълежнията си, коментира от своя страна ген. Атанас Атанасов.

 

Даваме си сметка, че обществото не иска изброи. Нека да бъдем отговорни, да седнем на масата за преговорите. Партньорите ни от ГЕРБ - СДС имат несъгласие с някои текстове от нашия меморандум, ние също имаме несъгласия с техния. Нека като се върнат от Букурещ, още този уикенд да седнем на масата на преговорите. Борисов да дойде начело на своята дамска чета, призова ген. Атанасов. 







Ние носим отговорност за това страната да има реформаторско управление и това е единствената посока, в която тласкаме. Ако някой иска да отлага реформите - по-скоро това, че тласка страната към безвремие е негова, отбеляза Христо Иванов. 

 

От парламентарната група на ПП-ДБ уточниха, че днес ще бъдат внесени правилата за избор на нови членове на Комисията за противодействие на корупцията.

 

"Шест месеца се забавихме. България няма време да отлага реформата. Изчакахме отговора на Европейската комисия, коментарите ѝ са отразени. Разбирам, че колегите от ГЕРБ искат нов цикъл от реплики на това, което имаме като препоръка от ЕК. Тяхно право е, разбира се, но ние смятаме, че повече не може да се отлага тази стъпка", обясни още Иванов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8341 |06.03.2024 Парламентът днес доказа: Българският хоризонт – най-късият хоризонт в света . 0| 2321 |06.03.2024 След 14 дни в неизвестност: Кризисният щаб решава дали да продължи издирването на Ивана . 1| 2332 |06.03.2024 Юлия Навалная призова руснаците да протестират срещу Путин в деня на изборите . 2| 2356 |06.03.2024 Социолог: Цялостното поведение на политиците ни е изключително развращаващо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads