Реклама / Ads
1| 4518 |09.10.2009 НОВИНИ

Искат отвод на следователите по Белнейски

.
Марин Марковски
Защитата на обвинения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев иска отвод на разследващите, пише NEWS.BG, позовавайки се на Нова телевизия. Искането е представено от адвоката Марковски и предстои да бъде предявено официално.
 


Това се прави, за да може делото да влезе по-бързо в съдебна фаза и за да се приключи все пак бързо, обяснява адвокатът.

Припомняме, в края на февруари месец, три години след трагичния случай, обвинения бяха повдигнати на Лазар Колев - в момента излежаващ присъда.

Адвокатът бе категоричен, е именно в момента, в който обвиненията влязат в съдебна зала те ще паднат моментално и ще се види всъщност, че обвинението няма нито едно доказателство срещу Лазар Колев.
„Няма никакъв шанс да се докаже. Нямат нито едно доказателство", отсече Марин Марковски.

Той коментира станалото публично и известно от разследването обвинение, опиращо се на ДНК анализ. По думите на Марковски това е обичайна експертиза, която се прави, както и обичайно доказателство.

Проблемът обаче е, че въпросният ДНК анализ е изпращан както в Англия, така и в САЩ за експертиза, съответно тамошните специалисти са го върнали с отговора, че материалът не е достатъчен, за да се направи извод.

"От къде накъде нашите родни специалисти решават, че той е достатъчен и правят извод?", попита Марковски и допълни, че това не е единственият пропуск - те просто нямат доказателства.

Адвокатът припомни, че от самото начало разследването е изключително опорочено, тъй като местото, където са намерени телата на двете момичета, не е запазено.
„Та те го окаляха като стадион „Васил Левски"по време на мач между ЦСКА и Левски. И елементарният зрител от филмите в последните години знае, че местопроизшествието е свещена територия. А там....", коментира Марин Марковски.

Освен това адвокатът отрече категорично Лазар Колев да е правил признания, че познава сестрите Белнейски и че в деня на изчезването им ги е виждал. „Няма такова нещо", лаконичен бе Марковски.

По отношение на това, че самият Колев няма алиби за въпросната нощ, адвокатът обясни, че това е напълно нормално, тъй като нормален човек, ако няма паметни събития като сватби и погребения, не би могъл да си спомни какво е правил в някаква вечер преди 3 или 4 години.
Но, подчерта Марковски, „не ние трябва да доказваме, че сме добри, а те - че сме лоши, такива са законите".

Марин Марковски не покажела да коментира дали бавенето и разтакаването на делото е умишлено, за да се прикрие определено лице, например от политическите кръгове или приближен, тъй като като юрист никога не коментира нещо, за което няма доказателства.

Въпреки това не отрече, че прокуратурата се явява като „инструмент, като място, където са събрани много негативизми".

„Прокуратурата проявява нередна амбиция - без доказателства да вкарва хора и да ги мачка, а пък много хора, за които има доказателства седят на свобода"

В случая „Белнейски" са събрани накуп „много некадърност, безотговорност, мързел и то демонстративно. Всичко е много подозрително, защото е демонстративно", призна Марин Марковски.

Припомняме, сестрите Белнейски бяха намерени мъртви на 31 януари 2006 г. в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово. Те са били изнасилени, а след това жестоко убити.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4894 |08.10.2009 Удължиха със 6 месеца разследването Белнейски . 0| 4664 |28.09.2009 Удължават разследването Белнейски? . 21| 4761 |27.09.2009 БСП и Станишев не искат да се възползват от амнистия . 9| 5051 |25.09.2009 Застрахователи искат 300 евро "Гражданска отговорност"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads