Реклама / Ads
0| 2742 |17.08.2023 НОВИНИ

ЮИДП-Сливен на работна среща с областния управител на Стара Загора

.
Ръководството на Югоизточно държавно предприятие - Сливен проведе работна среща с областния управител на Областна администрация - Стара Загора г-жа Ива Радева и нейния екип. В срещата участие също взеха директори и зам.-директори на Държавните горски и ловни стопанства от областта.
 

Основните теми, които участниците обсъдиха, бяха пожароопасния сезон и мерките за предотвратяване на пожари в горските територии, както и снабдяването с дърва за огрев на местно население за предстоящия зимен сезон.

 

По време на срещата, заместник-директорът на ЮИДП-Сливен инж. Златка Азманова заяви, че за разлика от предходната, през тази година търсенето на дърва за огрев от местното население към горските стопанства е значително намаляло. “Населението по места се задоволява поетапно още от началото на лятото и към момента нямаме проблеми.”, сподели още тя.

 

Всеки от представителите на горските и ловни стопанства в Старозагорска област представиха данни от заявените и доставени количества дървесина до домакинствата, като споделиха, че на места дори има преизпълнение на планираните разчети.

 

Всички участници в срещата се обединиха около становището, че няма опасност хората от Старозагорска област, които се отопляват на дърва, да останат без огрев. Директорите заявиха, че изпълняват заявките и до началото на отоплителния сезон доставките до всички населени места ще бъдат изпълнени.

 

Относно пожароопасния сезон и ежедневния риск от възникване на горски пожари, участниците обсъдиха прилагането на механизми за справяне с тях и защита на населението. Те се обединиха около становището, че добрата комуникацията и координацията между институциите са важни за успешното справяне с едно такова бедствие, затова работата в екип е от изключително значение. Директорите на стопанствата от своя страна споделиха, че годишните оперативни планове с мерките за превенция и защита на горите от пожари, които се осъществяват от териториалните поделения всяка година, са проведени успешно. Противопожарната техника на стопанствата е в пълна готовност да реагира при възникване на запалвания.

 

До края на месеца, Югоизточно държавно предприятие планира работни срещи по същите теми и с областните управители на Бургас, Хасково, Сливен и Ямбол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3406 |14.08.2023 Средната работна заплата: Ножицата у нас е значително по-голяма от тази в Европа . 2| 2626 |14.08.2023 Средната работна заплата в София удари 2700 лв. . 53| 5033 |08.08.2023 Американски институт за войната: Срещата в Джеда - китайски шамар за Путин . 25| 7331 |06.08.2023 На срещата в Саудитска Арабия: Има съгласие териториалната цялост на Украйна да е в основата на мирно споразумение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads