Реклама / Ads
52| 5704 |03.09.2013 НОВИНИ

Ивайло Калфин: Без левицата кризата в Европа щеше да е по-болезнена

.
Ивайло Калфин
Европа щеше да е неприветливо и скучно място без левите партии и движения. Кризата щеше да се усети по-силно, а последиците й биха засегнали повече и по-болезнено повече нейни граждани.
 

Така смята Ивайло Калфин, който е един от участниците в най-големия икономически дискусионен форум в Централна и Източна Европа от 3 до 5 септември в Криница, Полша. Калфин ще се включи с позиция в дискусионния панел "Защо се нуждаем от лявото?".

"Без левите в Европейския парламент бюджетът на ЕС до 2020 г. щеше да е още по-орязан, отпускането на средства за целенасочена борба с младежката безработица, подпомагането на малкия и среден бизнес и акцентирането върху възстановяването на конкурентоспособността на европейската икономика, които сега са приоритети в бюджета, вероятно нямаше да се случат", убеден е Ивайло Калфин, който преговаря от името на парламента по дългосрочното финансиране на Съюза и е говорител по бюджетните въпроси на групата на левицата в Европейския парламент.

Концепцията за справяне с кризата на десните партии беше разчетена  грешно - за краткосрочна криза, която трябваше да бъде бързо овладяна със силно затягане на коланите чрез орязване на публичните разходи. Животът показа друго и сега вече дори десните признават нуждата от целенасочено финансиране за омекотяване на социалните ефекти и за подпомагане на жизнената част от икономиката, за които левите настояваха от самото й начало.
 

Ивайло Калфин ще вземе участие в 23-то издание на Международния икономически форум в Криница, Полша. В най-голямото икономическо събиране за годината в Централна и Източна Европа ще се включат над 2500 политици и икономисти от цяла Европа. Трима премиери - на Полша Доналд Туск, на Словакия Роберт Фицо и на Латвия Валдис Домбровскис ще открият престижното събитие в полския курортен град, недалеч от Познан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4446 |24.07.2013 Ивайло Московски: Имаше привидно спокойствие вътре в парламента . 85| 7718 |07.07.2013 Ивайло Калфин: Не бих чакал да ме подканят за нови избори . 35| 4963 |03.07.2013 Калфин: Сидеров не трябва да е председател на етичната комисия . 5| 4923 |02.07.2013 Ивайло Калфин: Парламентът има още условия за бюджета на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads