Реклама / Ads
2| 4329 |01.12.2014 НОВИНИ

Ивайло Петев: Няма да съм Послушко на Гриша Ганчев и Домусчиев

.
Ивайло Петев Източник: Булфото
Спряганият за един от вариантите за нов национален селекционер на България Ивайло Петев потвърди още веднъж, че е имал разговор с президента на футболния съюз Борислав Михайлов, но заяви, че все още няма конкретна оферта. Специалистът също така сподели, че има оферти пред себе си и не отрече за такава от български отбор. Петев също така заяви, че се чувства готов за предизвикателствата в кариерата си.
 

„Това е най-високата отговорност. Най-голямото нещо. Но до Нова година не мога да се ангажирам с нищо. Ако трябва да бъда честен, имам оферти. Това е нещо, върху което трябва да вземе решение в близките дни“, коментира Ивайло Петев пред bTV.

 

„Провел съм един телефонен разговор с президента на футболния съюз Борислав Михайлов, който ме пита за работата ми в Кипър и дали съм гледал българското първенство. Разговорът продължи около 2 минути. Поласкан съм. Националният отбор е над всичко. Въпросът е да взема най-доброто решение за себе си. Дали съм готов да си сложа главата в торбата? Нашата професия е такава, че когато има добри резултати, всичко е добре, а ако са негативни, е нормално да се търси друго решение. Но в близките дни, аз трябва да взема най-доброто решение за себе си“,  каза Ивайло Петев.

 

„Ако върнем лентата назад, когато Лудогорец влезе в А група, вие всички сте мислели: млад треньор, ще изкара два-три кръга и така. Определено всеки се учи във времето, но аз съм такъв човек, че знам какво мога и докъде ми стигат силите. Готов съм на всякакво предизвикателство, включително и за националния тим. Мога да отговоря за шансовете ни, ако съм треньор на националния отбор, а сега не съм. Ако се стигне до разговор и се конкретизира какво се търси, като цел, тогава мога да отговоря.“, посочи Петев.

 

„Не е приятно това нещо, което се случи около Изпълкома, но мисля, че ще са достойни хора и ще намерят изход. Бойкот на футболистите е немислим. Те защитават България и това е дълг, който имат. Гледах мачовете срещу Хърватия и Норвегия. Не мога да говоря за това от какво се нуждае отборът. Пак казвам, че резултатите са най-важни, за да може да се постигне класиране. Не искам да коментирам по никакъв начин състоянието на отбора и работата на Любо Пенев по простата причина, че една година бях в страни. Наистина всичко опира до резултатите“, каза още бившият треньор на шампиона Лудогорец.

 

Колкото до офертите, които има, Ивайло Петев не отрече за такава от български отбор: „Всичко може да се случи. Пак казвам, че в близките дни трябва да взема най-доброто решение. Имам оферти от клубни отбори. Аз съм почти наясно и до броени дни ще взема категорично решение. Доста съм мислил в последните дни, така че ще взема окончателно решение.“

 

Попитан дали би се огънал при натиск за избора си на футболисти в националния, Петев заяви: „Не съм чул това, което е казал Любо Пенев, но няма как да стане това при мен.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4346 |01.12.2014 Златанов: Нямам спомен. Не си спомням. Не съм виждал оригиналите . 56| 5506 |30.11.2014 Дърева: В тунела на България няма дори насрещен влак . 14| 5999 |30.11.2014 Румънско страшилище: Прокурор Кьовеси няма страх от президент и премиер . 29| 6152 |30.11.2014 Москов: Ако няма реформи , следва Путин или Уго Чавес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads