Реклама / Ads
42| 14087 |28.08.2020 НОВИНИ

Иван Гешев накисна президента пред Европейския парламент (документ)

.
Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев е накиснал президента Румен Радев пред Европейския парламент. Четири дни след като прокуратурата влезе с въоръжени мъже и претърси няколко кабинета в сградата на „Дондуков“ 1, на 13 юли Гешев се е ожалил в писмо до председателя на ЕП Давид Мария Сасоли, както и до председателя на комисията по граждански свободи правосъдие и вътрешни работа Хуан Фернандо Лопес Агилар, че българската прокуратура е подложена на безпрецедентен политически натиск от президента и от обслужващите го политически формации.
 

Фрог нюз се сдоби с въпросното писмо през дипломатически канали. Любопитното е, че иначе хвалещата се все повече дори и за най-дребни неща прокуратура, не е обелила и дума за оплакването  на Гешев до ЕП.   В него той нарича изказванията на президента „флагрантни“.

 

  Според Обвинител №1 те дискредитират държавното обвинение и накърняват принципа на независимостта на съдебната система. В писмото се цитират и изказвания на Румен Радев, казани пред протестиращите, които очевидно  най-много са жегнали Иван Гешев. Явно, че е  подскочил от думите му: „Нежеланието на прокуратурата да види сигналите за огромна корупция и грабеж на държавни средства издава страх и зависимости“, както и от репликата: „Прокуратурата говори с гласа и действа с прийомите на жълтите медии“. Гешев заявява възмутен  в писмото си до ЕП как държавният глава изказал мнение, че българската прокуратура е „мафия“.






След това в писмото се обясняват действията на прокуратурата  срещу двамата представители от администрацията на президента- Пламен Узунов и Илия Милушев.   В края се вижда, че Гешев не иска нищо, но пък за сметка на това обещава да продължи в този дух да информира ЕП за всеки, за когото смята, че оказва натиск върху прокуратурата.

 

Вижте ТУК цялото писмо на Иван Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6571 |28.08.2020 Гешев: Ако някой мисли, че сме в началото на 90-те, ще разбере, че греши по трудния начин . 18| 10058 |28.08.2020 Божков: ЕК реагира на сигналите срещу хунтата и привика БМБ и Гешев . 16| 7689 |27.08.2020 Отровното трио с още въпроси към Гешев за пребиваването му в ”Бояна” . 17| 6263 |27.08.2020 Христо Иванов пита Гешев ще провери ли приватизацията на ”Булгартабак”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads