Реклама / Ads
44| 7513 |22.10.2009 НОВИНИ

Иван Костов: Позор е българска национална телевизия да обсъжда руския интерес

.
Иван Костов Източник: Вяра Йовева
Финансова исхемия предрече лидерът на ДСБ. Симеон Дянков е в такъв тежък шок и стрес от това, което трябва да решава, че му трябват спасителни мисли за бързо излизане от кризата, отбеляза Костов.
 

За да се прави цялостна оценка на работата на правителството, както и за финансовия план на България за следващите месеци, трябва да се види бюджета, обяви по БНТ съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. В последните дни се тестват идеи, подхвърлят се мнения между министрите, те влизат в диалог с експертната общност, но сега все още не е момент да се правят квалификации. Ние също реагираме и внасяме известни корекции, както в случая с фискалния резерв. Там ДСБ реагира остро, жалко че шефът на БНБ седеше като безмълвна статуя, обясни Костов.

Много тежка задача стои пред финансовия министър, отбеляза бившият премиер и даде за пример инфраструктурните проекти. Няма какво да слушам Петър Димитров, защото той не взима отношение по въпроса как в условия на много тежка криза, трябва България да вземе огромни заеми и да остане с вързани ръце десетки години. Какви са тия глупости проектите да вървят в пакет, възмути се Костов. Докога в студио на Българска национална телевизия ще коментираме руския интерес? Как може 300 000 танкер с височината на 10-15 етажна сграда да стои послед лято пред погледа на почиващите в Созопол, Поморие и Бургас, стои на буя и се разтоварва цял ден там, повиши тона съпредседателят на Синята коалиция.

Откъде ще мине Южен поток без България?, попита лидерът на ДСБ. Откъде накъде ще бъде изнудвана България. Трябва да има диверсификация в доставките на газ, тогава ще има полза, обясни Костов. Русия ни е причинила загуби и може да ни ги причини винаги, коментира той, напомняйки газовата криза. Кой българин ще отрече, че имаше тежки удари върху нас от страна на Русия?, попита той. Прави са управляващите да търсят българския национален интерес, похвали ги Костов и пак обърна внимание на бюджета, без който нищо не можело да се гарантира.

Не е добро решение да се орязва по равно от всички пера, някъде ще има финансова исхемия, предрече експремиерът. Но нямаха време и висока организация, която беше необходима. Имам много лоши очаквания за приходите на консолидирания бюджет, добави той.

Кризата може да придобие в спада си вида на W. Спад, временно възстановяване и пак спад, предрече Костов и каза, че трябва да се смени европейският модел за излизане от кризата по пътя на реформите. Симеон Дянков е в такъв тежък шок и стрес от това, което трябва да решава, че му трябват спасителни мисли, каза Костов.

Пълна забрана на хазарта поиска накрая Иван Костов. Такава забрана давала много силен резултат по време на криза.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4830 |15.10.2009 Дянков: Българската енергийна политика обслужва Русия . 13| 5247 |09.10.2009 Костов: Дянков, давайте финансовата рамка на премиера! . 0| 5167 |04.10.2009 Иван Костов: ДАНС е управлявана от Станишев . 5| 5596 |22.09.2009 Дават фонд "Българска гора" на прокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads