Реклама / Ads
57| 7891 |23.02.2020 НОВИНИ

Иван Костов: Смених министри, които бяха в доклада за корупция. Ханке не ме е хванал в крачка за приватизацията

.
Иван Костов Източник: БГНЕС
Петър Стоянов се е обаждал за приватизацията, най-вече затова, че се губи доверието към ОДС. Разговор, в който да ми се кара, не е имало, такъв разговор е нямало. Нито съм бил купувач, нито продавач в приватизацията, нашето семейство не сме участвали в приватизацията. Това заяви пред bTV бившият премиер Иван Костов.
 

Сигнали за корупция е имало и те са били отправени към прокуратурата. Ако Стоянов е получил такъв сигнал, го е предал на прокуратурата. 500 сделки след 2001 г. бяха проверени. Не е вряно, че са останали безнаказани нарушения. Бяха повдигнати обвинения. Прокуратурата повдигна обвинения, но те паднаха в съда. Не е вярно, че някаква давност ги е спасила. Бяха отхвърлени обвиненията към тях, обясни Иван Костов

 

Стоянов никога не ми е казвал, че има куфарче с документи . Ханке го казва.  Колкото до Ханке - използвам винаги случаите да казвам, че не той е баща на валутния борд. Предполагам, че ме обвинява заради наранено его.  Очевидно е честолюбив, добави той.

Но не казвам, че тези сигнали са останали без последствия. Аз възложих на НСБОП и НслС да проверят тези основания. Не мога да боравя с документ, който е конфеденциалеен. Трябва да се види за какви сделки става. Имало е два доклада до НСБОП и НСлС.

 

Костов потвърди, че е имало доклад 226 и са се разследвали сигнали за корупция на министри. В доклада за корупция имаше няколко министри. Тези министри бяха сменени. По съображения, които казах, не мисля, че съм човекът, който трябва да изнесе тази информация. Стоянов извади тази информация по време на президентските избори и се видя какво се случи.

 

Не казах, защото не съм от тези, които без доказателства обвиняват другите за корупция. Без съд не мога да наричам хората такива и онакива. Аз не мога да бъда такъм човек, посочи той.

 

Известна е истината, че министри са участвали в приватизационни сделки. Например, съпругът на Надежда Михайлова за един голям гараж. Ние не трябваше да се занимаваме с бизнес, докато сме в политиката. Защо да сменям г-жа Михайлова. Мъжът и е участвал в приватизацията, но нарушил ли и е законът? Не го е направила тя , а и скоро тя се раздели с него. Взел съм предвид различни обстоятелства, обясни Костов.

 

Не съм давал обяснение за смените на министрите. Една част от министрите знаеха. Не ме питаха защо постъпвам така, а публично започнаха с атаки, припомни той.

 

Нито един от министрите от първия и втория ми кабинет не е сред богатите хора. Нито един не е изявен богаташ, олигарх и т.н. Дори да са повишили жизненото си равнище, те не станаха богаташи. Други станаха. Но не казвам, че някои не са пристъпили правилата и не са участвали в приватизацията, заяви бившият премиер.

 

Христо Бисеров беше тръгнал към ДПС. ДПС бе тясно свързана с мултигруп. Доган бе говорител. За мен такава политика бе недопустима, разкри той.

 

Реагирал съм, ако хора от моя кабинет са правили някои  нередности. Казах, че са проверени 500 сделки и голяма част от тях са прекратени, повтори той.

 

Чакам извинения то българското общество, че съм присвоил половината от приватизираното. Това е лъжа, завърши Костов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12695 |23.02.2020 Иван Бакалов: Гешев няма ли да помогне на испанската полиция за Бойко?! . 15| 14748 |22.02.2020 Oбщoтo cъбpaниe нa aдвoĸaтитe посрещна пpивeтcтвиeтo нa Иван Гeшeв cъc cмяx и ропот . 4| 6099 |17.02.2020 Иванчева приканва посланик Херо Мустафа на делото за подкуп ”да види шефа на съдия Миталов” . 8| 4762 |17.02.2020 Ивайло Иванов успокоява: Няма обири, има грабежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads