Реклама / Ads
3| 2325 |17.04.2024 НОВИНИ

Иванчева и Петрова: 6 години жертви на Мафията

.
Източник: Facebook
Днес се навършват 6 години от ареста на Петрова и Иванчева. Пред президентството в тяхна защита се организира протест.
 

В сряда, 17 април 2024, се навършват шест години от мъченията, които държавната мафия на ГЕРБ и ДПС продължава да причинява на гражданските непартийни кметове на "Младост" Десислава Иванчева и Биляна Петрова, се казва в ивента на протеста във Facebook.







"Гражданите, които се борим за свободата им, знаем отлично как двете бяха сготвени с пачки в колата от престъпниците в ДАНС, КПКОНПИ, МВР и следствието, обвинени и осъдени от личната правосъдна мафия на Борисов и Пеевски. Знаем и ще помним винаги, макар при превзетата медийна машина и със слабите политици в опозиция да сме безсилни да им помогнем. Можем обаче да се съберем пред работното място на тези, който разполагат със силата на правото да прекратят мъченията на Десислава, Биляна и техните семейства - това са президента Радев и вицепрезидента Йотова, и да ги призовем да ги помилват. Здравето на Иванчева и Петрова е изключително влошено, така че Радев и Йотова имат формалната и легитимна причина да ги помилват", твърдят още защитниците на жените.

 

Ето какво пишат до президента Румен Радев и Илияна Йотова:

 

Уважаеми господин Президент,

 
Уважаема госпожо Вицепрезидент,

 

Гражданите, които се борим за свободата и живота на бившите кмет и заместник-кмет на столичния Район „Младост" г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова, се обръщаме към вас за пореден път с молба и призив да се възползвате от дадените ви от закона правомощия и да помилвате двете български гражданки, за да бъде прекратено напълно несправедливото наказание, което двете получиха от пробитата от политическата мафия в България правосъдна система.

 

Две са безспорно установените причини, поради които вие трябва да изпълните дълга си, който индиректно ви е вменен от Конституцията и от всички гласували за вас български граждани – да приложите процедурата по помилване, конкретно по отношение на политическите затворнички Иванчева и Петрова.

Първата причина е, че те са именно политически затворнички – всичко, свързано с така наречения от прокурори и съдии „подкуп" беше постановка и инсценировка, което стана ясно за всички мислещи български граждани. Тази постановка и инсценировка беше водена лично от човекът, който две години по-късно нахлу в Президентството, срещу когото Вие, г-н президент, вдигнахте юмрук и казахте „Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!". Ако все още се съмнявате в поръчаните присъди за Иванчева и Петрова, каним ви да слезете пред Президентството утре – 17 април, когато се навършват шест години откакто двете страдат като жертви на Мафията, на същите тези мутри, и да видите документалната изложба „Сготвянето на Иванчева и Петрова", за да се убедите сами.

 

Втората причина, поради която ви молим да помилвате Десислава Иванчева и Биляна Петрова е, че и двете вече са със силно влошено здравословно състояние.

 

С уважение,

 

Граждани в защита на Десислава Иванчева и Биляна Петрова 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 2278 |17.04.2024 Борисов се прави на ударен: Абсолютно съвпадение е исканата смяна на външния министър . 6| 2285 |17.04.2024 Доближаваме ли се до стандарта на живот на средностатистическия европеец? . 16| 4183 |17.04.2024 Евгений Кънев: Борисов получи цялата власт. Подписът на Радев струва един-два министъра . 23| 8103 |17.04.2024 Всичко върви по план - плана на премиера Борисов. Жътвата започна, честити честни и демократични избори!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads