Реклама / Ads
8| 6292 |04.10.2013 НОВИНИ

Д. Иванов: БСП е зле заради енергийни лобита

.
Бившият началник на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов Източник: Булфото
Вероятно при този случая с Богомил Манчев става дума за война между енергийни лобита, която никога не е заглъхвала. Самата война може да мине като конкурентна борба, но дали има извършено престъпление. Ако наистина са взети пари за работа, които г-н Манчев е взел те подлежат на връщане.
 

Така коментира аферата с Богомил Манчев и лобитата в енергетиката последният шеф на Шести отдел на Шесто управление на ДС и експерт по национална сигурност - Димитър Иванов пред БНТ.

"В последните години се нагледахме на много леко повдигане на обвинителни актове и изключително трудно доказване на престъпления. Струва ми се, че този стил трябва да бъде променен. В една сериозна правова държава тежестта на работата пада в първия етап на работата, когато се събират доказателства", обясни Иванов.

Лошото състояние на БСП е проекция на борбата на тези енергийни лобита, смята Иванов. „Тези битки по върховете се свързват дотолкова, доколкото тези хора се навъртат около БСП или членуват там. Ръководството на Станишев не подлежи на съмнение, въпросът е как той формира своите управленски възгледи и решения, дали под нечие влияние и в изгода на партията", каза Димитър Иванов.

Според експертът по национална сигурност големият въпрос е кой стой зад кулисите в БСП и кой стои зад икономическите интереси. Партията се управлява, ръководена от политически мотиви, но лидерите са принудени да се съобразяват с нечии интереси. Един от олигархичните кръгове подкрепя правителството, но това противоречи на други кръгове, което се вижда и в парламента.

"Самият акт на разкриване на досиетата е неправилен и би могъл да представлява опасност за националната сигурност. Аз съм противник на това действие. След като това решение е взето по инициатива на лидерите на БСП трябва да се отиде докрай. В случаят "Пеевски" е скандално самото му избиране, друг е въпросът дали е имал качества за този пост. Как са могли Станишев и Местан да се подведат по тази логика. Тази логика за мен е детска логика", завърши експертът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5422 |04.10.2013 Прокуратурата подхваща и енергийни министри за "Белене" . 16| 5225 |04.10.2013 Чуколов: ГЕРБ провали кворума заради разкрития за подслушване от Цветанов . 13| 6656 |02.10.2013 Жената на Тицин се люти заради "Четвърта власт" . 1| 6462 |02.10.2013 БЧК отменя празника си заради бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads