Реклама / Ads
9| 6844 |15.04.2020 НОВИНИ

Иво Беров: На чия страна ще застане Гешев – на Божията или на човешката?

.
Иво Беров
Изведнъж се оказва, че дори Бойко Борисов е някаква спирачка на този стремеж към абсолютна власт - Гешев каза, че трябва да се въведе военно положение, а Борисов отказа. Според божите закони в черквата няма начин да те хване епидемията, но според законите на държавата и в чл. 6 от Конституцията се казва, че не може да се застрашава общественото здраве. На чия страна ще застане главният на прокурор – на Божията или на човешката, след като е божи избраник?
 

Това попита журналистът Иво Беров в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком.

 

Относно повдигнатото обвинение срещу проф. Асена Стоименова Беров заяви, че Иван Гешев по същия член от НК трябва да повдигне обвинение и на премиерът Бойко Борисов, който говори за чували с трупове.

 

Има страх и функционална неграмотност, което означава, че хората могат да прочетат един закон, но не могат да го разберат, коментира Беров по повод решението на търговска верига да забрани влизането възрастни хора след 10 часа, позовавайки се на заповед на министъра на здравеопазването, която целеше да осигури до този час спокойно пазаруване на тези хора.

Постепенно страхът и паниката започват да изчезват, добави той.

 

Искам да кажа две-три добри думи за досегашното управление. Генералите се справиха, имаме малко починали. В такова време е по-добре да получаваш лоши заповеди, отколкото никакви, но това не трябва да ни пречи да мислим и да им казваме, че правят глупави неща.

 

Генералите – Мутафчийски, Борисов и Радев се оглеждат и ослушват какво става по света. Видяха че има отваряне на някои магазини, по света се говори, че трябва да се тества, но не е ясно как и тук не е ясно. Никой не каза дали е вярно, че трябва да преболедуват 70% от хората, ако е вярно, друга трябва да е тактиката.

Хората чувства, че и в света е така. Няма точни методи и вирусолозите не знаят какво е, това е ново нещо за всички.

 

Нито вирусолозите нито щабовете не отговарят още на въпроса дали наистина след прекарване на тази болест вече имаш имунитет срещу нея.

 

Нека да глобят Народното събрание, ако аз не мога да казвам такива неща, защото заповедта за въвеждане на извънредното положение визира събирането на двама души над 60 години в едно закрито помещение.

 

В началото на речта си, президентът на Франция Макрон хвали Франция и народа си. Чудя се как не каза една добра дума нито Мутафчийски, нито премиерът на хората у нас. Нямат право да се оплакват от хората, спазват се мерките. Да, имаме малко заболели и жертви, но Франция ще си остане цивилизована страна, а България не. Макрон не забрави да каже „да живее републиката, да живее Франция.“ У нас никой не казва такива неща, коментира още Беров.

 

Не взимаме предвид, че освен тези, които държим и искаме след извънредното положение да се върне гражданското общество, има и такива, които харесват диктатурата и твърдата ръка, каза журналистът.

 

Според Беров проблемът ще бъде решен от развитите демократични страни.

 

На въпроса как може да се ваксинираме срещу тоталитарни изцепки, Беров отоговри: Никак. Като общество не можем, но всеки сам може да го направим.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4041 |12.04.2020 21 са новите случаи на COVID-19 у нас. 669 са общо заразените в страната . 11| 4379 |10.04.2020 Удължиха противоепидемичните мерки в страната до 13 май . 4| 3944 |08.04.2020 Расте напрежение сред служителите в бюрата по труда в цялата страна . 3| 4011 |04.04.2020 Ирак забрани на ”Ройтерс” да работи в страната за 3 месеца заради ”невярна” статия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads