Реклама / Ads
0| 5160 |21.02.2011 НОВИНИ

Изчезна студент на 27 г.

.
Йордан Сашков Ванков Източник: 24 часа
Вече четвърто денонощие няма и следа от 27-годишен студент в Нов български университет в София.
 

Йордан Сашков Ванков казал на приятел, че има проблем и трябва да изчезне. На 17 февруари по обед той излязъл от дома си в Горна баня и до днес е в неизвестност с постоянно изключен телефон. "Никога досега не го е правил. Точно преди да изчезне, беше много притеснен", каза вчера майка му Христина Маркова. "Страхувам се за живота му, може да е отвлечен и да го убият." Едно денонощие след като Йордан не се върнал у дома, майка му подала молба да бъде обявен за общонационално издирване в софийското Осмо РПУ. Полицаите взели всички данни, но не и от лаптопа на студента, с който той изчезнал. Чрез идентификационния номер на компютъра младежът може да бъде открит, ако използва някъде обществена интернет мрежа. Лаптопът му е лизингов и всички данни могат да се вземат от мобилния оператор продавач. Униформените служители в Осмо РПУ обаче са пропуснали това.

Майката Христина Маркова разказа вчера, че въпреки че не работел от цели 2 години, в последния месец Йордан изтеглил около 600 лв. от банковата си карта, като й обяснил, че е спечелил парите от игра на покер в интернет. Не е изключено младежът да е натрупал дългове заради хазартното увлечение и в момента да се укрива от кредиторите. Бабата на младия мъж е установила след изчезването на Йордан, че от къщата са изчезнали няколко златни пендари.

Студентът по "Бизнес администрация" имал само няколко изпита до дипломиране. Той живеел в Горна баня с баба си и дядо си. "Баба му в момента работи, защото на мен ми е трудно сама да го издържам. Надявахме се скоро да започне работа", разказа Христина Маркова. Тя допълни, че проверка в РПУ-то показала, че Йордан засега не е напуснал страната. В последната седмица той изненадващо поискал от майка си международния си паспорт, но се оказало, че документът е невалиден от лятото на м.г. Майката има много бедна информация за приятелите на Йордан. Говорела е за момента само с едно момче, с което синът й бил на фитнес точно преди да изчезне. Той казал, че студентът е споделил, че ще трябва да изчезне, защото има проблем, но не обяснил какъв точно. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4828 |10.02.2011 BG-студенти грабнаха приза за еко-дизайн . 7| 5836 |09.02.2011 Намериха мъртъв изчезнал бизнесмен от Павликени . 1| 5303 |18.01.2011 До 550 лева за курс на кандидат-студент . 4| 5929 |23.12.2010 Кекс с канабис прати студентка в болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads