Реклама / Ads
15| 4832 |12.09.2012 НОВИНИ

Израел знае кой стои зад атентата в Бургас, ние се съмняваме

.
Имаме неопровержими доказателства, че атентатът на летището в Бургас е извършен от „Хизбула”. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху след разговора си в Йерусалим с българския си колега Бойко Борисов.
 

„Имаме несъмнена информация, че тази атака е извършена от „Хизбула”. Това е атака, планирана за друга държава, срещу туристи. Знаем, че е групировката и знаем, че Иран работи близо с нея”, подчерта Нетаняху.

Докато израелският министър-председател поднасяше куп уверения за това, че ръката на "Хизбула" е организирала и осъществила взривяването на автобуса с израелски туристи, Борисов демонстрира дистанцираност от обвиненията.

Въпреки че си сътрудничи тясно със службите в САЩ, Израел и Великобритания, България е категорична, че доказателства за извършителя на атаката на „Сарафово” няма. Такава бе позицията на властите у нас в дните непосредствено след експлозията на 18 юли, такава е и към този момент – също както непроменено остана виждането на Тел Авив за отговорността във връзка със служилото се в Бургас.

На съвместната пресконференция Борисов не се поддаде на възможността да изрази съмнение във вината на ливанската групировка, но изтъкна, че страната ни „би застанала срещу всеки терорист, акт на тероризъм или държава, която произвежда такъв, стига да има достатъчно доказателства”.

„В момента ние ги нямаме и затова продължаваме усилено да работим по разследването на случилото се в Бургас”, допълни българският премиер и припомни, че разследването разполага с пръстовите отпечатъци на извършителя, негова снимка и ДНК профил.

Нетаняху увери колегата си, че приятелството между София и Тел Авив е все така силно, тъй като е издържало на „проверката”. Това се доказва и от увеличаването на броя на туристите от Израел, които достигнаха 150 000 - 200 000 души.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5431 |11.09.2012 Бойко Борисов смъмри Израел: Ще се изправим срещу терористите, ако имаме доказателства . 36| 7071 |10.09.2012 Борисов и 12 министри на посещение в Израел . 21| 5702 |08.09.2012 Б. Борисов обещава: Разследваме атентата докрай! . 4| 5353 |30.08.2012 Интерпол зове националните полиции: Помагайте за атентата в Бургас!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads