Реклама / Ads
1| 3082 |02.04.2024 НОВИНИ

Жълт код за опасно силен вятър е обявен днес в 18 области в страната

.
Източник: НИМХ
Жълт код за опасно силен вятър е обявен днес в 18 области в страната, предупреждават от НИМХ. 
 

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград, Русе, Търговище, Добрич, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали. 

 

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усилва, по-чувствително в Северна България. В Югоизточна България все още ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта също ще се ориентира от северозапад. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта ще превали и прегърми. Минималните температури ще бъдат в много широки граници, от 6 - 7° в отделни котловини до 19° на места в Западния Предбалкан, в София - около 13°, а максималните - от 21 - 22° на места в западните райони до 28 - 29° в Югоизточна България, в София - около 21°.

 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има към края на деня и през нощта, а на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, който ще се усили и ще започне да се ориентира от северозапад, по-късно през деня и по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 21° по Северното Черноморие до 29° по Южното. Температурата на морската вода е 10 - 12°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.







В планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който през деня малко ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-хладен въздух. Сутрешната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 8° и през деня ще се понижава.

 

В сряда вятърът ще отслабне, а по-късно през деня ще се ориентира от юг. Ще бъде предимно слънчево.

Температурите в цялата страна ще се понижат и минималните ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 18° и 23°.

 

В четвъртък вятърът отново ще се обърне от северозапад и ще се усили. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, на отделни места ще превали. Температурите ще останат без съществена промяна.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни в събота над източните райони. Вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще са с 2 - 3 градуса по-високи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2472 |02.04.2024 Международни следователи ще обсъдят в Хага съдебното преследване на военни престъпления . 6| 2638 |02.04.2024 ISW: Десетилетие Кремъл е водил кампания, насочена пряко срещу американски правителствен персонал . 2| 2614 |02.04.2024 НС се събира извънредно: Депутатите гласуват промени по процедурата за избор на служебен премиер . 3| 2954 |01.04.2024 Журналист: След загубата на местните избори видяхме другото лице на Ердоган. Ще трябва да се съобразява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads