Реклама / Ads
72| 16261 |09.05.2021 НОВИНИ

Жени събраха погледите на парада за 9 май в Русия, медии против участието на деца

.
Приятна гледка а ла ”милитари”...
Жени в униформи и стройни редици вдигнаха адреналина на наблюдаващите парада послучай Деня на победата в Москва. Всъщност това бе атракцията и на парадите в други градове на Русия. Танковете, ракетите и оръдията останаха на заден план и от тях се интересуваха повече експерти и любопитни чужденци.
 

12 000 души от военни поделения участваха в парада на Червения площад в Москва. Те бяха предавани по много телевизии, но медиите отбелязват, че интересът към демонстрацията на сила и военна техника затихва.

 

Виктор Мураховски, член на експертни съвет на Военно-промишления съвет на Русия заяви пред журналисти, че чуждестранните наблюдатели са били впечатлени от техническите характеристики на „Тайфун-ПВО“. Става дума за зенитен комплекс, поставени на брониран автомобил, който е много маневрен и високопроходим. Според Мураховски машината е внушителна, но истинските новости били вътре в нея и са недостъпни за любопитни очи.

 

Той обаче призна пред журналисти, че засега се показват опитни образци, защото няма все още възможност за серийно производство и внедряване в армията.


.
"Тайфун-ПВО"

 

В парада участваха още танкове Т-80БВМ и Т-14 „Армата“, зенитният комплекс „Бук-МЗ“, бронебтраспортьори „Бумеранг“, установката „Ярс“ и пр.

 

Крайно време е да се помисли за това суворовци, нахимовци и други представители на военни заведения, където се обучават почти деца, да не откриват парада. Неуместно е деца в униформа и с оръжие да маршируват, а след тях на площада да се изсипват танкове, бронетранспортьори, гаубици, ракетни установки и пр., пише в. „Известия“. Изданието повдига въпросът въобще за нуждата от подобни паради. Припомня се, че през 1990 г. парадите са били прекратени. През 1995 г. е проведена манифестация, в която са участвали само ветерани. Неясно защо през 2005 г. обаче многочислените и скъпи паради отново са били възобновени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3237 |09.05.2021 Две жени и дете ранени при стрелба на ”Таймс Скуеър” . 19| 6250 |08.05.2021 Иван Бакалов: Ордата на ГЕРБ е приела на въоръжение метода на заглушаването . 14| 3333 |07.05.2021 Депутатите спорят часове за предложението да се разреши употребата на руска ваксина . 9| 3218 |07.05.2021 Корнелия Нинова: Единствено ние не се отказахме от нито едно свое обещание и ги внесохме като предложения в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads