Реклама / Ads
0| 5712 |28.02.2008 НОВИНИ

Жените с 13 г. по-млади за 9 м., ако зарежат цигарите

.
Кожата на жена, която е отказала цигарите, се подмладява с 13 години само за 9 месеца! Освен това представителките на нежния пол не напълняват, както се считаше досега.
 
Дори обратно, в 75% от случаите те дори отслабват или запазват теглото си. Сензационното научно съобщение е на Италианския съюз за борба с тютюнопушенето. Преди два дни резултатите от изследванията бяха обявени в Милано и предизвикаха фурор сред специалистите и медиите.

Данните се базират на изследвания на клиниката по дерматология "Дерминг", стартирали през ноември 2007 г., заяви директорката на клиниката Аделе Спаравиня. В проучванията се включила и известната на Апенините диетоложка Лидия Лавондовски. В основата на мащабните проучвания е залегнал метод за изучаване възрастта на кожата, при който се отчитат с голяма точност обективните параметри като еластичност, микрорелеф и визуални характеристики. Изследването преминало през два етапа. По време на първия били тествани 200 жени непушачи. Резултатите дали възможност да се състави схема, по която да се определя възрастта на кожата.

sigar3.jpgkoja.jpgПо време на втория експеримент, който започнал преди 9 месеца, били включени 64 жени на различна възраст. Те се съгласили да откажат цигарите и да се подложат на изследвания всеки три месеца. Резултатът бил невероятен: кожата на всички участнички средно се подмладила с 13 години! На всичкото отгоре били свалили по няколко килограма.

Италианският съюз за борба с тютюнопушенето веднага поръчал плакати за новата си рекламна кампания с надпис: "Спри и ще бъдеш красива!" Акцията ще стартира през първите дни на март.

Научих за резултатите от това изследване и съм много оптимистично настроена. Нужни са именно такива факти и аргументи, за да се води борбата с пушенето, а не просто да се казва, че е вредно, коментира за Frognews.bg дерматоложката д-р Емилия Ненова. Според нея отрицателното влияние на цигарите върху кожата е отдавна известно, но у нас борбата с никотина се водела кампанийно, а и здравната култура на българина била много ниска. Освен това хората не вярват, като им се каже, че някой техен навик е вреден. Те дори не ни чуват, когато казваме, че освен цигарите, много сапуни, шампоани и гелове за къпане също увреждат кожата. Продават се и много ментета, дори за бебета и деца, допълни д-р Ненова. Тя била почти сигурна, че резултати на клиниката "Дерминг" у нас няма да придобият популярност, нито ще бъдат предмет на публикации в медиите. А би могло да се популяризират дори чрез някои от нашумелите шоута в телевизиите, от техните водещи, но това дори не се обсъжда, песимист е медичката. Frognews.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5678 |28.02.2008 Р. Овчаров: Проблеми в тристранната коалиция има . 0| 5526 |28.02.2008 "Куйович" не била тайнствена комисия . 0| 5734 |27.02.2008 240 фирми са фалирали през 2007 г. . 0| 5855 |27.02.2008 Еврото се разменя за 1,50 долара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads