Реклама / Ads
21| 8085 |12.12.2011 НОВИНИ

Жертви на "Октопода" разкриват ужаси

.
Алексей Петров
Очевидно е, че октоподът вика "Дръжте октопода". Аз се надявам до края на процеса да успеем да кажем кой е Октопода в България, кой е Октопода на прехода и кой ограби България. Проявено е сериозно въображение от министър Цветан Цветанов и прокурора по делото Светлозар Костов. Това въображение е съчинило сцени, в които аз не съм участвал.
 

 

Това заяви Алексей Петров по време на днешното заседание на Софийски градски съд, който даде ход на процеса срещу бившия съветник в ДАНС и останалите обвиняеми от престъпната група "Октопод" - Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов и Янко Попов, както и срещу съдействалият им еднократно прокурор Цеко Йорданов.

 

Разглеждащият делото състав на Софийски градски съд реши процеса да продължи на 25 януари 2012 година, когато ще бъдат разпитани нови 10 свидетели.

От днешното заседание на СГС стана ясно, че общият брой на свидетелите е 179, а на вещите лица – 31. Всички те ще бъдат изслушани последователно от януари до април 2012 година. Според графика основният свидетел - Георги Цветанов, ще даде показанията си на 24 февруари.

Обвинителният акт срещу задържаните при спецоперацията на МВР "Октопод" в началото на 2010 година бе четен в продължение на почти два часа днес. Както според прокурор Светлозар Костов, така и според адвокатите на обвиняемите, разглеждането на делото в Софийски градски съд изключва възможността то да продължи в новосформирания Специализиран съд.

"Бил съм бит, бил съм унижаван, заплашван с всички форми и методи, които са описани в обвинителния акт – с каратистки способи, с психологически", разказа в кулоарите на Съдебна палата свидетел №1 Георги Цветанов. Той заяви, че повече от месец е бил "с постоянно присъствие" по разпореждане на Алексей Петров и за това не е могъл да отиде нито до полицията, нито до някое лечебно заведение.

Цветанов обясни и защо след всеки един от разпитите му се появяват нови факти и обстоятелства около случаите на рекет и побои над него: "Отговарял съм според въпросите, които ми се задават. Накрая бях разпитван в детайли - как точно е станало, с коя ръка са ме ударили, с кой крак, каква е била обстановката. Затова чак на последния се изясниха всички обстоятелства."

Алексей Петров на свой ред отрече категорично всяко едно от обвиненията.

Ако се направи следствен експеримент, ще се види, че това, което е описано, е невъзможно да се състои. Обидно ми е да се обяснява, как аз - шампионът на България и елитна барета, не съм успял, нанасяйки удари с ръце и крака на банкера и счетоводителя, да му сторя каквото и да е било, та чак накрая се е наложило да взимам клещи и да му вадя зъби. Това не е сериозно, каза Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 8907 |12.12.2011 СГС даде ход на делото срещу "Октопода", Алексей Петров с 8 души охрана и 6 адвоката . 24| 5994 |10.12.2011 Майките на жертвите от "Соло": Изпълнява се поръчка с тази присъда . 17| 6989 |07.12.2011 Закопчаха адвокат на "Октопода" при взимане на подкуп . 0| 6154 |06.12.2011 Жертвите на организираната престъпност се обединяват в движение „Св. Георги”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads