Реклама / Ads
0| 4892 |02.01.2015 НОВИНИ

Жители на петричко село вадят нож на кмета си

.
Напрежението между кмета на петричкото с. Габрене Евтим Николов и жители на селото ескалира отново в последните дни на годината, пише в. "Струма".
 

Селският управник вчера депозира в Районна прокуратура - Петрич жалба срещу жител за това, че завчера му е вадил нож и го псувал. Пак вчера група хора от Габрене пристигнали при кмета на общината Вельо Илиев, за да се оплачат от своя управник Николов и да поискат в най-скоро време той да свика общоселско събрание в Габрене с присъствието на общинския кмет. Този път повод за новата ескалация е водоемът на Николов край пътя Габрене-Златарево, от който изтича вода, която замръзва и превръща пътното платно в опасна пързалка. Кметът Николов обясни: „В понеделник отбих водата в орман в съседство с водоема, така че тя да не тече на пътя. Някой след мен пак я върнал да тече на пътя. Пак я върнах в ормана и си тръгнах, но видях, че Георги Харизанов пак я отбива към пътя. Целта на всичко това е водата да замръзне и ако стане беля, да обвинят мен.

 

Тръгнах да се прибирам у дома с колата. Когато завих към вкъщи, пред мен се изпречи с колата си Кирил Харизанов, брат на Георги, беше вече тъмно, заслепи ме с фаровете. Излезе от мерцедеса, извади нож и започна да псува. Продължих към дома, но три коли ме чакаха пред нас. Започнаха да ритат колата ми, одраскаха я. Обадих се веднага на кварталния, той обеща да разговаря с тях. Във вторник пристигна багер, който да копае канавка, по която да се оттича водата от водоема.

 

Тръгнах към кметството в Петрич, където трябваше да имаме среща всички кметове на села с кмета Вельо Илиев. По пътя ме задминаха няколко коли с хора от Габрене, които ми показаха среден пръст. В кметството при Вельо Илиев заварих група хора от селото. Обясних на кмета, че тяхната цел е да ме дискредитират и да ме изкарат виновен за всичко. Затова депозирах жалба в прокуратурата срещу братята Георги и Кирил Харизанови”, обясни Евтим Николов. Сред подписалите се с искане за смяна на кмета са и бившите кметове на Габрене Димо Георгиев, Атанас Божинов и Панде Марков.

На събранието жителите искат да попитат кмета си Николов дали е законен водоемът му край пътя. Освен това искат да го питат за проблемите на строителството на канализацията, благоустрояването на селото, закриването на пенсионерския клуб, избора на църковно настоятелство. Искат и кметът Николов да се отчете за свършеното от него. „Кметът на общината Вельо Илиев изпрати общински служител на водоема на Николов, за да се запознае със ситуацията. Това, че някой е вадил нож и е заплашвал Евтим, са си негови твърдения. Очакваме той да си изпълни обещанието пред кмета Вельо Илиев и да проведе общоселско събрание в Габрене на 5 януари”, коментира вчера бившият кмет на Габрене Димо Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4087 |29.12.2014 Служителите на затворите излязоха на протест . 7| 4219 |29.12.2014 Вандали изпотрошиха всички гробове в Ямболско село . 5| 4203 |28.12.2014 И служители на БДЖ готови за протести . 0| 4117 |28.12.2014 Оперират един от пострадалите служители на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads