Реклама / Ads
2| 4040 |11.01.2024 НОВИНИ

Живко Коцев: Обучението на полицаите ще бъде приоритет номер едно на МВР

.
Главният секретар на МВР Живко Коцев Източник: БГНЕС
Обучението на полицаите ще бъде приоритет номер едно на МВР, заяви главният секретар на МВР Живко Коцев пред журналисти преди изслушване във временната комисия за фактите около протеста срещу БФС и употребата на физическа сила от МВР.
 

По думите му такива обучения вече се извършват. Той също така увери, че обучения ще се правят на всички служители и ще бъдат системни. „Необходимо е полицаите да са пригодни за действия във всякакви ситуации, така че да могат да отговаря на абсолютно всички процедури, разписани към днешна дата, и които евентуално ще подготвим - за действия при сигнали за различни видове престъпления“, подчерта главният секретар на МВР. Коцев допълни, че ще се доразписват указания как да действат полицаите при определени ситуации.

 

Във връзка със случая от Стара Загора, при който след полицейско преследване почина мъж, Коцев отбеляза, че очаква максимално бързо да приключват проверките, възложени на Инспектората на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“.





По отношение на казуса с убийството на Кирил Русев отпреди дни, директорът на СДВР Любомир Николов обясни пред медиите, че част от назначените по случая експертизи са готови, други вероятно ще приключат в кратки срокове. Според него е ясно какво е оръжието, с което е извършено престъплението. Във връзка със случая главният секретар на МВР коментира, че е предмет на изясняване как гранични служители са допуснали лице с лична карта на друг български гражданин да премине границата. Той припомни, че трима гранични полицаи са временно отстранени от длъжност и тече проверка.

 

Николов добави, че столичната полиция проверява абсолютно всички обстоятелства, свързани с дейността на обвиняемия Петър Александров, дружествата, които управлява, както и спрямо другия обвиняем - Александър Кинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4261 |11.01.2024 АЕЦ "Козлодуй" съди гражданка, разкрила незаконна поликлиника на територията на централата . 1| 4000 |11.01.2024 Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от училище по семейни причини с бележка от родителя . 0| 3942 |11.01.2024 Дидие Рейндърс влиза в битката за шеф на Съвета на Европа . 1| 4636 |11.01.2024 Годишнината на една дупка: Любо Жечев с духов оркестър за ЧРД на ез. “Бароко”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads