Реклама / Ads
5| 3854 |29.01.2019 НОВИНИ

Живко Мартинов се явява в съда за „Суджукгейт”

.
Живко Мартинов Източник: БГНЕС
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов днес се яви в следствието като подсъдим по така наречения случай ”Суджукгейт”. Бившият депутат ще бъде съден за изнудване.
 

Специализираната прокуратура e внесла в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Живко Мартинов, обвинен за изнудване на добрички бизнесмен, с цел да набави за себе си облага от 4 тона суров суджук, 30 кг филе „Елена“ и 30 кг телешка пастърма.

 

Според информация от прокуратурата през 2012-2013 г. обвиняемият Мартинов бил Общински представител на Политическа партия ГЕРБ за Добрич и се ползвал с голямо влияние в града. През януари 2012 г. той се срещнал с местния бизнесмен Антон Проданов, който развивал частна търговска дейност, т.ч. в сферата на производството и търговията с месо и месни продукти. Двамата се познавали добре и Мартинов директно поискал да му приготви и достави един тон суров суджук от различни видове месо, в т.ч. еленско. Изрично заявил и намерението си да не го заплаща, изтъквайки общественото си положение и влияние, но и отправяйки му заплахи.
 
Обяснил, че количеството е голямо, защото ще го носи на министър-председателя Борисов и на други „високи хора“ от ГЕРБ. Заявил, че ако поръчката за суровия суджук не се изпълни, ще съсипе Проданов, защото вече бил вкаран в списъка на лицата с фирми, които трябва да дават. Мартинов уверил, че нямало нищо по-лесно от това да изпрати данъчните да му разбият бизнеса, и че когато реши, може да го вкара и в ареста.

 

Според обвинението Мартинов осъществил изнудване с цел материална облага, за което се предвижда наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода, глоба от 5000 до 10 000 лв. и конфискация до една втора от имуществото.

 

Живко Мартинов е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3882 |21.01.2019 Ексдепутатът от ГЕРБ Живко Мартинов e на разпит в Следствието . 0| 4096 |16.01.2019 Бившият депутат Живко Мартинов ще бъде съден за изнудване . 2| 4355 |11.01.2019 Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов отива на съд за изнудване . 2| 4131 |28.12.2018 От НГ терористите ще се обявяват в Шенгенската информационна система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads