Реклама / Ads
1| 5540 |10.03.2019 НОВИНИ

Журналист: Акциите срещу Баневи и Арабаджиеви са като предизборно асфалтиране на улиците

.
Йово Николов
Българският бизнес е така създаден и така се развива, че за да просперира по някакъв начин, винаги стъпва на криво, и ако нямаш политическа протекция, ние затова ги наричаме олигарси, защото те повечето имат политически протекции, ако нямаш политическа протекция и имаш бизнес с държавата, някак си много трудно ще ти върви бизнесът.
 

Поради тази причина всеки един е застрашен, въпросът е дали са нашите, или са техните. Това каза в предаването "120 минути" журналистът Йово Николов.

 

По думите му профилът на сем. Баневи, на Арабаджиеви е на хора, които очевидно се разплащат, но не са партийно обременени:

"Съмнявам се, че Арабаджиеви ще говорят, те няма и какво да кажат. Обвиненията срещу тях са малко разкарани назад във времето. За много тях е изтекъл давностният срок, освен ако не говорим за ДДС, ако не говорим за пране на пари от наркотици. При Баневи това е кауза пердута, няма как да докажат неща, които са се случили преди 20 години, че са съсипали фирми, които са приватизирали. Кой им ги е дал тези фирми.

 

През тези 20 години очевидно тези хора са се откупвали по някакъв начин и няма причина да си мисля, че тази практика е прекратена".

 

След този тъпан, който би прокуратурата в България спрямо тези т.нар. олигарси, ще бъде абсолютен автогол, ако сключат споразумение, въпреки че НПК позволява договор с прокуратурата и съдът го приема, когато те се признаят за виновни, или съдействат на властите по някакъв начин – да бъдат намалени присъдите им. Всичко е възможно. Съмнявам се доколко тези дела ще бъдат доведени до успешен край.

След като тези хора шестват по медиите с тези първенюшки изпълнения, парадират с богатството, което имат, защо 30 години никой не ги забеляза, тази прокуратура беше в кома ли, събуди се миналата година? Тази година трябва да бъде избран нов главен прокурор, малко предизборно ми идва всичко това. Доказателствата малко се разминават с действителността".

 

"Когато бяха обявени Арабаджиеви за издирване, беше изнесена информацията, че в Бургас е заловен джип с 800 000 лева, които уж били изпрани. Ами не, това бяха заплатите на хората, които работят в Слънчев бряг и Елените. Бяха изтеглени от банката, бяха заявени да бъдат изтеглени от банката, защото такава сума трябва да бъде заявена предварително. Някак си има едно разминаване между говоренето на прокуратурата и самите действия, които се извършват", допълни Йово Николов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4640 |08.03.2019 Журналист: Управляващи и опозиция се правят на нещипани в говоренето за дълговете на мюфтийството . 1| 4190 |26.02.2019 Лекари, обвинени в ТЕЛК измами: Приравняват ни с Очите, Баневи, Арабаджиеви . 7| 10997 |23.02.2019 Журналист: Жестът на Велислава Кръстева предполага, че лъже за евролистата и Пеевски . 4| 4868 |08.02.2019 Експерт в здравеопазването и журналист: ТЕЛК трябва да бъде закрит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads