Реклама / Ads
18| 4451 |24.03.2024 НОВИНИ

Журналистът Чавдар Стефанов: Нападението в Русия е било блестящо подготвено, това не е импровизация

.
Журналистът Чавдар Стефанов Източник: Стопкадър: БНТ
"При атентата в Русия можем да говорим и за сериозен пропуск на компетентните органи и службите. Самото нападение е било блестящо подготвено, това не е импровизация. На практика съвместна борба срещу тероризма в Русия няма, както беше преди 10-ина години."
 

Това заяви в ефира на БНТ Чавдар Стефанов, журналист и бивш кореспондент на БНР в Москва.

 

"Печално е всичко, което се случва в Русия. Поставят се сериозни въпроси - кого ще обвини Москва за атентатите. Руската пропаганда съзира украинска следа. Путин казва, че са заловени близо до украинската граница извършителите", каза още специалистът.





По думите му може да са замесени руски екстремисти в атентата.

 

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев от своя страна изрази мнение, че по отношение на терористичния акт много трудно може да бъде направена връзката с Украйна.

 

"Путин изчака, за да има заловени лица, за да може да каже пред обществото, че има все пак някакъв напредък. Има много неясноти - как са заловени лицата. От гледна точка на това доколкото "Ислямска държава" е замесена, само да отбележа, че преди 2 г. ИДИЛ извърши нападение срещу посолството на Русия в Кабул, което беше също много силно подчертано като "антируско" настроение. ИДИЛ имат много силно изразена антируска нагласа. Във връзка със самото нападение - аз по-скоро виждам някакъв тип ислямистка намеса, въпросът е какви са подбудите", каза още той.





Според него в момента сме свидетели на поредната слабост на руските служби за сигурност.

 

"При такъв тип нападение, да не вземеш никакви мерки за сигурността на своите граждани, това ме учудва. Това ще доведе до много по-лесно и бързо увеличаване на определени процеси в Русия", смята Керемедчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2330 |24.03.2024 Без изненада: Байдън и Тръмп спечелиха първичните избори в Луизиана . 5| 5095 |24.03.2024 Русия нанесе въздушен удар по Киев рано в неделя . 0| 2525 |24.03.2024 Прекрасна неделя: Слънчево време, температури скачат до 17° и 22° . 5| 2685 |24.03.2024 Зеленски: Този подлец Путин мълча 24 часа - мислеше как да обвини Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads