Реклама / Ads
18| 4875 |08.07.2009 НОВИНИ

Г. Кадиев: БСП е в нокдаун

.
Георги Кадиев
Ако аз бях на мястото на Станишев, бих подал оставка,твърди червеният общински съветник. Ключовите въпроси пред БСП, които чакали бърз отговор, били за отговорността, за отношенията с ДПС и с президента.
 

БСП трябва да се подготви за следващите си изборни битки и час по‒скоро да обяви кандидатурата си за кметския пост в София, защото това е четвъртият най‒важен пост в държавата, обяви Петър Курумбашев.

БСП е в нокдаун в този момент, добави Георги Кадиев. За това е показателен фактът, че ние имаме само двама депутати повече от ДПС. Ключовите въпроси, на които партията сега трябва да отговори са: кой поема отговорността, какви са отношенията с ДПС. Аз не искам до края на живота ми да не съм наясно какъв партньор са ни от ДПС, каза Кадиев.

Божидар Димитров да не дава идеи отстрани какво да е бъдещето на БСП, защото е много лесно да го правиш, след като смениш коня, посъветва Кадиев, който разкри, че две години не е влязъл в кабинета на кмета Борисов в името на принципите си, още повече, че и той можел да смени коня при желание.

Друг ключов въпрос са отношенията ни с президента, продължи той и изреди следващите: ще прави ли БСП вътрешни избори, как партията развива вътрешна демокрация; как са представени местните ни организации в парламента.
Аз съм член на БСП и искам да чуя какво ми предлага ръководството, уточни Кадиев и каза, че, ако той е на мястото на Станишев, би подал оставка.

За ДПС имам достатъчно ясна позиция в продължение на четири години, понесох си шамарите и сега се говорело, че аз и Корнелия Нинова сме виновни за изборните резултати, добави Кадиев. ДПС и Ахмед Доган са две различни неща, аз не съм против ДПС, уточни още той. Отношенията с президента трябва де изчистят, да се знае, че той е надпартийна фигура и няма участие в процесите, през които трябва да премине партията, отчете Кадиев.

Сега очаквам серия от подхвърляния като тези, които започна бъдещият финансов министър на ГЕРБ , за да се търси алиби за неуспехите през следващите 6 месеца, обяви Курумбашев, който призова за почтено предаване на властта.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6103 |07.07.2009 Турска телевизия: Юруш на урните! . 5| 4988 |07.07.2009 Човек на Станишев и Орешарски с имот за половин милион . 26| 6535 |07.07.2009 ДПС: Вежди стана депутат с изборен туризъм . 10| 4783 |07.07.2009 BG самолет с бюлетини аварира в Турция, не могат да отчетат вота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads