Реклама / Ads
4| 4107 |09.03.2010 НОВИНИ

Г. Кадиев: Кой съм аз да давам оценки?

.
Георги кадиев
Това попита социалистът-кандидат за стола на Станишев.
 

Цепеницата на президента е абсолютно необходима, но в случая с отношенията Първанов - Дянков направихме от мухата слон, констатира по НТВ Георги Кадиев от БСП. Г-н Дянков е тежко компрометиран заради езика си, добави той, но каза, че БСП не е играч в тази ситуация. Президентът въобще не биваше да си говори с финансовия министър, въпреки че беше лично засегнат, каза Кадиев, който очаквал разговорът да продължи минута-две.

Правителството прави сериозни грешки, напр. увеличаването на здравните осигуровки без особена дискусия е такава голяма грешка, оцени Кадиев и заяви, че БСП след тежкия психологически удар на изборите се държала що-годе адекватно. Състоянието на икономиката е в пъти по-зле от миналата година, продължи той. Данните от януари били много лоши, това се дължи на обективни фактори като намалял внос, кризата, по-ниската заетост, но и на лоши реформи в приходните агенции. Въздух под налягане се оказаха приказките за вливането на пари чрез свързване на НАП и митниците, коментира още икономистът, който не изключи масова безработица и фалити на фирми.

Но кой съм аз, че да давам оценка за това как се държи БСП?, попита Кадиев. И аз имам недостатъци в опозиционното си поведение, установи той и добави, че предполагал, че тепърва ще има нови проекти вляво, но БСП щяла да гледа на тях като на конкурентни. Евентуален президентски проект обаче би имал шанс да съществува, което не означавало, че на него от БСП трябвало да гледат като опарени. Ако БСП не се справи със собственото си оцеляване, значи не заслужава да оцелее. При конкурентни леви проекти БСП или ще се стегне, или ще бъде довършена, заяви социалистът.

Кадиев продължавал да се кандидатира за лидер на БСП
, призна той. Ако организациите ни кажат, че трябва да се отиде на нов избор, ще отида, каза той.

Сега сме в началото на възможност за извънредна ситуация в национален мащаб, констатира той и каза, че, ако ще има импийчмънт на президента, парламентарна криза и нови избори, тогава въпросът за нов председател на социалистите отпадал автоматично. Казвам, че ще се кандидатирам, за да няма задкулисни игри, поясни Кадиев, според когото трябвало вливане на нова енергия, демонстриране на промяна и показване на различност.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5259 |31.10.2009 Кадиев: Историята с доклада пречи на кампанията ми . 7| 6026 |30.10.2009 Г. Кадиев: Два кръга "котараци" се облизват в София . 2| 4938 |11.10.2009 Г. Кадиев: Хаосът в БСП само ми пречи в изборите за кмет! . 1| 4787 |24.09.2009 Г. Кадиев: Ако трябва, ще вдигна данъците в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads