Реклама / Ads
2| 3082 |13.11.2023 НОВИНИ

"Кадиров е болен. На мястото му може да бъде назначен руски военен". Каква е целта зад този ход на Кремъл?

.
Източник: БГНЕС
"Кадиров е тежко болен, в Чечения (или Чечня) скоро ще има смяна на властта", казва кореспондентката на "Новая газета" Елена Милашина. "Възможно е да има промяна на модела на управление, който Кремъл наложи преди години."
 

"Заради здравословното състояние на Рамзан Кадиров смятам, че в Чечения настъпва важен момент. Възможно е да има предаване на властта и промяна на модела на управление, който Кремъл приложи преди много години. Ето защо е много важно да следим ситуацията. Чечения е моята тема. Започнах да се занимавам с нея до голяма степен от принципна гледна точка. Ние продължихме работата си в Чечения през 2007, след като през 2006 беше убита Анна Политковская".

 

Това разказва журналистката на независимата руска медия "Новая газета" Елена Милашина разказва в интервю за "Дойче веле" за това как тя и адвокатът Александър Немов са били отвлечени и жестоко пребити в Чечения миналото лято. Тя говори още за здравословното състояние на Рамзан Кадиров:

 

"Мисля, че в Чечения ще има смяна на властта. Смятам, че управлението на Кадиров е към своя край. На първо място, заради здравословното му състояние. И може би в близко бъдеще ще станем свидетели на ситуация, в която някой друг ще замени Кадиров.

 

Ако нямаше "специална военна операция" в Украйна, това можеше да бъде някой чеченски технократ. Повярвайте ми, там има хора, които биха могли да доведат Чечения до положението, до модела, който съществува в другите републики на Северен Кавказ - Ингушетия, Дагестан. Разбира се, със своите особености, защото наследството на Кадиров все още не е уредено. Но ще има по-голям контрол над републиката, по-малко пари, а схемите за функциониране на бизнеса ще се променят. И това не би било пагубно за Чечения".

 

"Ако някой си мисли, че в Чечения ще се надигне движение за независимост, там няма такива сили. Няма и такива лидери. И в Чечения вече няма такъв потенциал. Хората са преживели две ужасни войни. Чеченците са единствените хора в Русия, които знаят какво е, когато бомби падат върху домовете им. И те го помнят", казва още тя.

 

"Опасявам се, че на мястото на Кадиров може да бъде назначен руски военен. За да се улесни мобилизирането на чеченски мъже за войната срещу Украйна", смята още Милашина.

 

ФрогНюз

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3299 |13.11.2023 Борис Бонев: Това, което се случи за избирането на председател на СОС беше очаквано за нас . 0| 4703 |13.11.2023 Посред бял ден: Влюбен до полуда простреля изгората си в Благоевград . 1| 3387 |13.11.2023 Нови факти около катастрофата с Ферарио Спасов. Проговори и убиецът му . 15| 9503 |13.11.2023 Йордан Карабинов пред ФрогНюз: Нямаме никакъв шанс да преборим корупцията, докато в институциите са тези хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads