Реклама / Ads
7| 8380 |10.11.2014 НОВИНИ

Кадри на Орешарски - зам.министри при Борисов

.
Министрите си избират заместници
Финансовият министър Владислав Горанов ще има двама заместници - Кирил Ананиев, който досега бе на същата позиция в служебното правителство. Той бе зам.- финансов министър и в още три кабинета - на Иван Костов, Симеон Сакскобурготски и Сергей Станишев. Според неофициална информация, Ананиев е роднина на съпругата на плевенчанина Владислав Горанов.
 
Елегантно отстранената от Симеон Дянков зам-министърка в първото правителство на ГЕРБ Карина Караиванова  се връща в МФ на същия пост.

Предложенията в здравното министерство за заместници са Стойчо Кацаров и Бойко Пенков. „Дал съм предложенията, те сега минават проверка за службите, няма политическа квота, избирал съм ги по това да бъдат хора, които знаят за какво става въпрос”, обясни здравният министър Петър Москов.

Д-р Кацаров обаче обяви, че с него не са водени преговори и не би приел, ако му бъде предложено:Аз съм готов да помогна на което и да е управление с каквото мога, за да се подобри здравната система, но не си търся служби, постове и такива неща, каза той по БНР.  Кацаров беше част от екипа, ръководил МЗ по време на управлението на Иван Костов.

Бойко Пенков пък доскоро беше считан за кадър на ДПС.

Външният министър Даниел Митов, който дисега беше в служебното правителство, но запази поста си и в кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок, ще задържи досегашните си заместник – министри.

„Те са трима и са професионални дипломати. Валентин Порязов, Румен Александров и Катя Тодорова бяха назначени на 18 август 2014 г. Засега не се предвиждат промени на заместниците на външния министър", уточняват от министерството.

„Валентин Порязов и Катя Тодорова са опитни дипломати, като той е бил посланик на България в Дания и Холандия, а тя – главен инспектор на МВнР и посланик в Мароко. Румен Александров, който е най-младият от тримата се занимава с въпросите на ЕС и цялата му кариера е била посветена на европейските институции и разширавянето на съюза", припомнят още от МвнР.

Самият Митов влезе в коалиционния кабинет като предложение на Реформаторския блок.

Министърът на културата Вежди Рашидов има нужда от трима заместници заради разно посочните ресори - от читалища и библиотеки до авторски права. „Това няма да ощети бюджета, защото така ще се намалят съветниците, заяви Вежди Рашидов.

Пресслужбата на правителството тази сутрин пое Севдалина Арнаудова. Тя бивша репортерка от кабелна телевезия и пресаташе на ГЕРБ. Бащата на Арнаудова е в близки приятелски отношения с Бойко Борисов.

Правосъдният министър Христо Иванов се очаква да запази екипа си - съдия Петко Петков и бившия шеф на затворническо общежитие Марин Вачевски, който сега отговаря за всички затвори. Наскоро Иванов обяви, че се е съгласил да е правосъден министър и в редовното правителство, при условие че ще работи с досегашните си замeстници.

В МВР пък неофициално се коментира, че Веселин Вучков е решил да остави един от тримата сегашните зам.-министри - Филип Гунев. С дипломи от Лондонския икономически институт и от Колумбийския университет в Ню Йорк, Гунев работи в Центъра за изследване на демокрацията от 2003 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 8561 |01.11.2014 Софиянски обвини Орешарски и Близнашки за КТБ . 4| 4736 |23.10.2014 БОРКОР търси корупция в 110 проекта по регионалната програма „Орешарски” . 13| 4532 |17.10.2014 Орешарски взема 5400 лева за 7 дена лекции, разпределени в цял семестър . 8| 7401 |13.10.2014 Филип Гунев: ДПС управлява МВР по време на кабинета "Орешарски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads