Реклама / Ads
1| 2333 |23.04.2024 НОВИНИ

Как изкуственият интелект в платформата YOX ни помага в търсенето на работа?

.
От обявите във вестници и питането от врата на врата, с развитието на технологиите търсенето на работа и професионално развитие се превръща в съвсем различен процес - по-лесен, по-достъпен и по-персонализиран. В този процес помага и изкуственият интелект.
 

Около средновековните плашения как изкуственият интелект ще изяде работните ни места, а новата икономическа революция, която той носи, ще съсипе обикновения човек, българската стартъп платформа YOX демонстрира как AI може да помага в процеса на търсене на работа. Стартъпът използва AI, за да направи процеса по-бърз, точен и ефективен.





Променя се начинът, по който хората търсят и предлагат работа. Услугата събира, организира и стандартизира цялата информация на пазара на труда и прилага борсов модел, за да срещне търсещи и предлагащи работа най-ефективно.

 

"Мисията на YOX e да помогне на всички търсещи работа онлайн в цял свят да открият най-подходящата за тях работа за най-кратко време", обясняват от младата компания. "Вярваме, че търсенето и предлагането на работа е форма на пазар - пазар на труда, и като такъв и работодателите, и кандидатите трябва да излязат на светло, а за да изпълни мисията си, YOX създава перфектния инструмент тези две страни да се срещнат максимално бързо и точно", посочва те, цитирани от Digitalk.

 

YOX в същината си работи като борса, в която и търсещите, и предлагащите работа се свързват директно.

 

Платформата създава мрежа от AI ботове, които събират, организират и стандартизират цялата информация за публикуваните публично обяви за работа на едно място и я правят универсално достъпна за всички участници.

 

"Ако някъде в интернет има обява за работа, YOX знае за нея", подчертават разработчиците. "По този начин още от първия му ден на работа в YOX имаше над 40 хил. актуални обяви за работа. Това привлече още на първия месец от старта на платформата над 50 хил. потребители, които прераснаха в 400 хил. активни потребители месечно през 2024 г..

 

Платформата работи по следния начин - работодателите получават достъп до всички хора, които търсят работа за конкретна позиция и отговарят на критериите. От друга страна, търсещите работа получават предложения от всички работодатели, докато не бъде удовлетворена тяхната основна потребност - да намерят работа.

 

Стотици малки сървъри - crawlers, търсят информация за отворени работни позиции в публично достъпни уеб страници. YOX използва тези ботове, те преминават от страница на страница и съхраняват обществено достъпа информация, като успяват да разпознаят кои страници са обяви.





Текстът на всяка обява се анализира автоматично до най-малкия детайл - изисквания, локация, образование, опит, индустрия, професия. Информация от обявата се превръща в данни, които алгоритъмът на YOX използва, за да "разбере" какво всъщност търси работодателят. На подобен принцип - от другата страна на пазарното уравнение са кандидатите, които могат да "кандидатстват" за работа дори без CV. Информацията за техните умения, опит и образование също се дигитализират.

 

Според разработчиците благодарение на всичко това YOX успява много точно да напасне двете страни и да намери най-добрите кандидати и съответно най-подходящите работодатели за дадена позиция за най-кратко време.

 

В момента в платформата 1200 работодателя с потвърдени профили предлагат работа. Средно около 400 хиляди са посещения на месец, около 15 хиляди кандидати месечно. По данни за посещенията и активните месечни потребители на онлайн платформите за работа в България YOX е втора платформа по брой посещения за последните 6 месеца.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10166 |23.04.2024 Временно спират водата в някои части от София . 1| 3022 |23.04.2024 Анализ на "Политико": Кой е шефът при защитата: НАТО или ЕС? . 32| 17239 |23.04.2024 Плащаш - оцеляваш: Рублата се срива, корупцията расте, „раняване“ на фронта в Украйна стигна 100 000 долара . 2| 2260 |23.04.2024 Обединеното кралство ще предостави допълнителни 500 млн. паунда на Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads