Реклама / Ads
15| 5023 |28.03.2021 НОВИНИ

Как статуквото открадна изборната секция в Екситър, Великобритания

.
Емил Соколов
Как статуквото открадна изборната секция в Екситър, Великобритания. За това разказва в социалните мрежи сънародникът ни Емил Соколов. Ето какво написа той:
 

Бил съм председател на СИК в Екситър, Великобритания няколко пъти. Проблеми никога не е имало. Винаги се събираме няколко човека, намираме помещение, пращаме списък с доброволци и правим комисия. Тази година съм в България и няма да гласувам в чужбина, нито ще съм председател на СИК. В Екситър обаче има обучени и мотивирани доброволци, които отново подготвиха всичко, за да могат сънародниците ни зад граница да гласуват.


Да, ама не. Оказва се, че за пръв път откакто съществува секцията в Екситър, за председател на СИК в Екзитър е назначен човек, който никой не познава. От парламентарната квота на някоя от партиите е. Подозираме, че е от ДПС, но още не ни се е представил официално. Някои от членовете на комисията също са променени и не отразяват списъка, който доброволците са изготвили. По-просто казано, в Екситър ни спуснаха партийни парашутисти, въпреки че цялата работа по подготовката бе свършена от местни доброволци, все непартийни. Да не говорим, че новият председател на СИК в Екзитър никога не е участвал в подготовката на изборите за всички тези години. Няма никакъв опит. Сега местната общност в Екситър издирва него и останалите 'нови лица', за да им се обясни какво, къде и защо се прави.


Защо към пусти Екситър изведнъж се появи такъв интерес? Да не би, защото е единствената секция в Югозападна Англия?Едва ли е, защото в Екситър винаги се гласува против партиите на статуквото. Какво наложи нуждата да се упражнява такъв строг партиен контрол в Екситър? Не стига, че са само 35 секциите във Великобритания, а сега се плюе в лицето на доброволците като ги заличават от списъците без обяснение. Подготвяш и организираш всичко и накрая трябва да предадеш цялата организация на непознати, които не се е мръднали да помогнат. Идват на готово и поемат секцията. Няма обяснения.


Тези избори са толкова важни, че партийната акробатика вече не се трае. Досега поне извън България не си позволяваха такива неща, но явно е много важно хората да гласуват 'правилно'. На 4-ти си опичайте акъла, ако не искате още 4 години подобни простотии. Изненадайте ги.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4596 |17.03.2021 Емилия Милчева: В предизборната програма на ГЕРБ има смехотворни неща . 12| 3524 |09.03.2021 Здравният министър прекратява предизборната си кампания . 7| 3184 |05.03.2021 С пълна скорост ваксинират изборната администрация . 11| 3400 |05.03.2021 Старт на предизборната кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads