Реклама / Ads
12| 7211 |19.03.2016 НОВИНИ

Калфин: "Булгартабак" да не извива ръцете на държавата

.
Ивайло Калфин
Една компания не трябва да участва в политически спорове. Една компания не трябва да извива ръцете на държавата Има ДАНС, митница и да кажат дали има злоупотреби, а всяка една партия като ДСБ може да има свои позиции по проблема. Това бе отговорът на социалния министър Ивайло Калфин на въпрос за последствията от пускането на кепенците на "Булгартабак" в столицата.
 
"Булгартабак" не е единственият износител на цигари, допълни той.

„Няма напрежение в кабинета, а има напрежение в Народното събрание“, заяви още по Нова телевизия вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

Той смята, че е редно в Реформаторския блок партиите да се разберат. Калфин определи случващото се в Блока като абсурдно и напомни, че никъде не е имало подобно нещо.

"Не става въпрос за критика защо някой е министър, а какво се случва в ресора му. Депутатите от ГЕРБ поставят принципен въпрос, който води до Реформаторския блок. Радан Кънев казва, че те са Реформаторския блок, а Меглена Кунева, Николай Ненчев и Божидар Лукарски казват, че те са РБ. Това води до странна ситуация в парламента", посочи Калфин.

Ивайло Калфин съобщи също така, че в Министерство на труда и социалната политика няма политически назначения. Социалният министър разясни кой и как от пенсионерите ще получи великденски добавки тази година. Припомняме ви, че в сряда на Министерски съвет бе решено по 40 лв. да получат всички пенсионери с пенсии до 300 лв. Калфин призна, че с тези 40 лв. не може да се реши проблемът на бедните пенсионери, но поясни, че това е единствената възможност да им се подпомогне.

Министърът коментира и помощите, които майките получават за отглеждане на дете. „Няма човек в държавата, който да каже не давайте на майките“, заяви той. Според него обаче евентуален ръст на парите, които взима една жена за отглеждане на дете през втората му година, няма да реши проблемът с демографската криза. „С цената на памперсите не се решават демографските проблеми“, каза той.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, той отново не даде конкретен отговор и посочи, че от АБВ правят втори дебат във Велико Търново утре по темата.

"За мен ще бъде лошо, ако президентските избори се превърнат в поредната изборна кампания, която да раздели държавата", добави още Ивайло Калфин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10174 |17.03.2016 Само във Фрог: Вижте развалените договори на "Булгартабак" с Афганистан и Северен Ирак . 3| 5024 |16.03.2016 Калфин: Само Луна и Жорж Ганчев са ясни за президент, за нас не е моментът . 0| 4602 |15.03.2016 Продадоха 7% акции на "Булгартабак" за 26 млн. лв . 11| 4353 |19.02.2016 Пеевски излиза от "Булгартабак"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads