Реклама / Ads
7| 2409 |21.02.2024 НОВИНИ

Калин Стоянов за Нотариуса: Това е поръчково убийство – вероятно. Жертвата е следена, изучавани са навиците

.
Източник: БГНЕС
Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната група за трафик на мигранти. Към момента в рамките на операцията в Бургаско са задържани десет души. Предстои да бъдат повдигнати обвинения.
 

Това каза на брифинг в Бургас министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Той уточни, че през последните няколко месеца организираната престъпна група е била изключително активна. Действала е на територията на цялата страна, предимно в Бургаски регион. В операцията участват служители на Главна дирекция "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност". Групата е била наблюдавана.

 

Различни са маршрутите, през които мигрантите са били прекарвани в Бургаска област. Събрали сме достатъчно данни кой каква роля има в тази група - ръководител, помощници, логистици, уточни Стоянов.

 

Задържан е лидерът на групата, криминално проявен. Към момента няма информация да има замесени служители от която и да е структура на Министерството на вътрешните работи, каза министърът.





Вътрешният министър Калин Стоянов, който е в Бургас, където от сутринта тече специализирана полицейска акция, говори и за това дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на органите на реда.

 

„Това ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производство. Прокурорът е този, който може да поиска подобен тип операция“, каза Калин Стоянов.

 

„Работи се изключително активно. Това е поръчкото убийство – вероятно". 

 

Трудно се разкрива този тип престъпления. Жертвата вероятно е следена, изучавани са навиците и маршрутите му. Дълго е бил под наблюдение“, поясни МВР шефът и призна, че редовно се провеждат работни срещи по случая.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2351 |21.02.2024 Спецакция срещу трафика на нелегални мигранти в Бургаска област, 10 души са задържани . 3| 3726 |21.02.2024 "Не познаваме Нотариуса". Прокурорската колегия на ВСС изслушва Радослав Димов и Ясен Тодоров . 0| 2370 |21.02.2024 Адмирал Емил Ефтимов: Изправени сме пред най-опасната среда за сигурност от времето на Студената война . 4| 2423 |21.02.2024 След визитата на „Възраждане” в Русия ПП поиска изключване на част от тях от парламентарните комисии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads