Реклама / Ads
7| 6281 |10.03.2016 НОВИНИ

Калоян Топалов: Хвърчат флашки с готови статии от институции към медии

.
Калоян Топалов
Ние сме подложени на медийна война на най-долно, махленско ниво. Хвърчат флашки от институции към медии с готови, написани статии. Омръзна ми да слушам, че трябва да се платят суми от 200 хил. евро, за да ме оставят на мира. Това каза председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов в "Лице в лице" по bTV.
 
Това трябва да спре, защото поддържам контакти с колеги от европейски страни и Брюксел. Тези хора споделят, че наблюдават ситуацията в момента и е безспорно, че се касае за намеса в работата на българския независим съд. Няма да се учудя, ако това бъде тема на следващия мониторингов доклад на ЕК, каза още той.

Доколкото чувам това са тарифи в определени медии. Никой не може да приеме, че един ръководител на съд може да бъде равноотдалечен от политическите партии. А това обезценява труда на много съдии и на цялата ни администрация.

Нямам връзки с ДСБ, с екипа ми полагаме неимоверен труд и усилия, каквито не са полагани през последните 15 години. Нямам, никога не съм имал контакти с ДСБ. Отправям публична покана към премиера Борисов да оповести поблично ако има доказателства или да се извини публично, което е мъжко поведение. Иначе няма да излезем от сферата на жълтото, категоричен бе той.

Що се отнася до самоубийството на съдия Ценов, Топалов заяви, че се връща назад и се опитва да разбере дали не са могли да направям нещо. „Той беше командирован с него съгласие. Не е вярно, че е бил натоварен с най-тежките дела – за Главното мюфтийство, и за ЦСКА. В тоя съд не давам на никого нищо, те са разпределени. Делото на ЦСКА е разпределено на него и след това имаше издадена заповед други дела да не му се разпределят. Не съм се срещал в моя кабинет със съдия Ценов предишния ден преди трагичния инцидент. Той е идвал в кабинета ми по време, когато не съм бил в него, идвал е да си вземе заповедта за командироване”, обясни Топалов.

Той отрече да са изтривани записи от камерите пред кабинета му, както твърдеше Яне Янев. „Давал съм показания”, обясни още шефът на СГС. Той бе категоричен, че не е оказвал натиск върху съдия Ценов, а му е била оказвана помощ от колегите му. „Създадохме всички условия той да се почувства добре. Това не е най-тежкия състав”, каза още Топалов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4289 |16.02.2016 8 г. и половина затвор за помощник-машиниста от Калояновец . 8| 4598 |21.12.2015 К. Топалов: Това, което се чува в „Яневагейт”, се чува и в съда . 5| 4378 |10.12.2015 Калоян Паргов: Очевидно децата на България не са приоритет на ГЕРБ . 3| 4762 |06.12.2015 Калоян Паргов: Само с лозунг "Олевяване" няма как да спечелим хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads