Реклама / Ads
11| 4403 |02.12.2014 НОВИНИ

Камерън към Борисов: Надявам се, че ще обмислите внимателно "Южен поток"

.
Дейвид Камерън
Дейвид Камерън се надява Бойко Борисов внимателно да обмисли проекта „Южен поток”. Това стана ясно от писмо на британския премиер до неговия български колега, което беше разпространено от Министерския съвет.
 
Ето пълния текст на писмото:

Уважаеми Бойkо,

Поздравявам Ви за изборната победа и за сформирането на нов кабинет. Очаквам с нетърпение отново да работим заедно.

Ние ценим високо изграденото през последните години партньорство с България. Изключително важна сфера за нашето сътрудничество ще бъдат въпросите на сигурността. Особено сме загрижени за броя на британските граждани, които отиват да се бият в Сирия и Ирак. Това, разбира се е притеснително и за България като защитник на външната граница на Европейския съюз. Благодарни сме за чудесната работа на българските служби в тази област. Надявам се, че в рамките на Вашето правителство ще успеете да засилите способностите на България за противодействие на тероризма и по- специално капацитета на страната да действа бързо и решително в подкрепа на международните партньори при подобни ситуации. Зная, че можем да разчитаме на вашето сътрудничество в борбата срещу организираната престъпност.

Вие поемате управлението на страната във време изпълнено с предизвикателства за всички нас в Европейския съюз. По време на предишното Ви правителство работихме в тясно сътрудничество по въпросите на икономическия растеж и по-специално в областта на дерегулацията. Никога преди дневният ред за реформиране на Европейския съюз не е бил толкова важен. Има много неща, които можем да направим заедно в тази сфера - по отношение на амбициозния дигитален дневен ред (като се има предвид репутацията на България като център на информационните технологии), на единния пазар на услугите и за мобилизиране на подкрепа за свободната търговия, включително и за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство.

В заключение, всички ние сме изправени пред нов тип взаимоотношения с Русия в резултат на кризата с Украйна. Зная, че Вие и Вашата партия сте напълно ангажирани с енергийната диверсификация. Убеден съм, че ще направите необходимото, за да бъдат взети съответните решения, които да позволят свързването на България с Южния газов коридор, по който от 2019 г. ще се доставя газ от Азербайджан. Надявам се също така, че ще обмислите внимателно проекта „Южен поток".

Оставам в очакване да Ви видя на заседанието на Европейския съвет през м. декември. Използвам възможността да Ви поднеса най-добри пожелания.

Радвам се на успеха Ви. Този път трябва наистина да направим тази тенис среща!

С уважение,

Дейвид
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4588 |01.12.2014 Борисов: Крайно време е РБ да каже до къде му е границата . 5| 5940 |28.11.2014 Борисов: Инвестиции ще дойдат, когато демонстрираме пред света, че сме стабилна държава . 1| 6216 |28.11.2014 Бойко Борисов: Няма военни бази на САЩ на територията на България . 5| 4964 |24.11.2014 Борисов: Спокойно, г-н Кадиев; не търсим пристан за Искров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads