Реклама / Ads
7| 4079 |13.01.2015 НОВИНИ

Р. Кънев: Реформаторският блок е локомотивът на реформата

.
Радан Кънев
Реформаторският блок е локомотивът, който тегли влака в посоката на радикални промени и реформи в ключови области, заяви във Велико Търново лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него най-важна е промяната в секторите правосъдие и вътрешна сигурност.
 
Важна предпоставка да заработят реформите е стабилното изолиране на ДПС от законодателната и изпълнителната власт, посочи още Кънев. По думите му това е партията в най-голяма степен олицетворение на статуквото и на лошото състояние в правосъдието, сигурността и администрацията. ДПС има нужда от много голяма промяна и достатъчно дълъг период в истинска опозиция, коментира Радан Кънев.

Според него е необходимо бързо да тръгне и административната реформа. Нашите очаквания към вицепремиера Румяна Бъчварова е този процес да започне още в началото на годината, тъй като администрацията трябва да бъде добросъвестна, професионална и насочена към хората, а не към партиите, коментира лидерът на ДСБ.

Работата на парламента утре ще стартира с гласуване на декларация по отношение на стратегията за съдебна реформа,  която министърът на правосъдието Христо Иванов предложи на обсъждане в Министерски съвет, добави депутатът от Реформаторския блок Иван Иванов, който е зам.-председател на Народното събрание.

Вече започна дебатът за реформи в образованието и в момента се обсъжда законът за предучилищното и училищното образование, който предстои да мине на първо четене, каза Иванов. Много важни са и реформите в здравеопазването и социалната политика.

„Реформата е постоянен процес на промяна, на диалог и сблъсък на гледни точки. Вярвам, че в управляващата коалиция това ще се случва, в което няма нищо лошо. Надявам се през годината да има реални промени в ключовите области и това ще стане с активното участие на Реформаторския блок”, подчерта Иван Иванов.

Като депутат от Великотърновска област  той ще инициира обща среща с участието на всички народни представители и местната власт, на която да се обсъдят приоритетите на региона. Вече е договорено срещата да се състои през февруари и на нея ще се дискутират изграждането на магистрала „Хемус”, бъдещето на летището в Горна Оряховица, развитието на туристическата инфраструктура и реставрацията на важни културно-исторически обекти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4164 |08.01.2015 Р. Кънев: Длъжни сме да съхраним свободите си . 0| 5225 |07.01.2015 Тежка катастрофа блокира пътя Пловдив - Карлово . 5| 4439 |05.01.2015 Блок в "Козлодуй" спря, енергийната система на нокти . 7| 4812 |18.12.2014 Кънев: Заради пенсионната реформа на ГЕРБ кабинетът може да се разклати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads