Реклама / Ads
36| 5183 |05.03.2014 НОВИНИ

Капон: Газовата криза започна

.
"Газовата криза започна - с премахването на отстъпката за природния газ от страна на Русия към Украйна". Това заяви в предаването "Лице в лице" на бТВ Мария Капон от ЕНП.
 
Ние плащаме наказателен руски газ.Цената у нас е по-скъпа от тази в Германия. Ние плащаме 500 долара за 1000 кубика, а толкова е и цената за Украйна и Литва. Това сме страните, които плащаме най-скъпо., обясни  бившият депутат от ДСБ Асен Агов.
Руснаците в Украйна са под 12%. Руснаците в Крим са заведени от Сталин, който е изгонил татарите. Той насилствено заселва руснаци в Крим. Путин в момента се прави на интересен, но прави това с ясната визия, че иска да се запази на власт, каза още той.

Аз съм сигурен, че газова криза няма да има. В момента има революция в добива на шистов газ. Това много сваля цената на газта. Ако някой може да пусне вируса в Русия, това са украинците. Русия не би искала това да се случи. В понеделник, когато се срина борсата в Москва и бяха загубени 58 млрд. долара, а на следващия ден Путин каза, че няма да има военна интервенция в Украйна. Това направи ли ви впечатление, обясни експертно Агов.

Русия действа чисто империалистически. Тя не свали отстъпката в цената на газа, след като парите за кризата в Украйна бяха намерени. ЕС дава 11 млрд. евро. Путин продължава да демонстрира имперски интереси, които работят с метода на рекет. Какво направиха от ГЕРБ в мандата си за диверсификация на доставките на газ. Нищо! Докато се осмислят какво искат и приключиха, включи се в разгова и  Мария Капон. Според нея България твърдо трябва да застане на страната на Украйна.

"Газовата криза започна - с премахването на отстъпката за природния газ от страна на Русия към Украйна", заяви още Капон.

„През тези дни ситуацията в Украйна ми приличаше това, което направи Хитлер, когато отиде да спасява судетските немци. Така правят диктаторите. В кой век живеем?", попита Капон.

 

"Трябва да има политическо решение за друг източник на гориво", категорична е Капон. ЕС е важен като пазар за Русия. Ние трябва да подкрепим Украйна и демократичните процеси. Ако днес пропуснем Украйна, утре може да е България", каза още тя.

 

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5812 |05.03.2014 Икономистът Овчаров увери, че няма риск от газова криза . 18| 5456 |04.03.2014 Няма газова криза на този етап . 5| 5619 |04.03.2014 Съветът по сигурността към МС със 7 мерки поради кризата в Украйна . 28| 5342 |26.02.2014 Бареков предлага краткосрочен план за излизане от политическата криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads