Реклама / Ads
14| 9210 |06.01.2018 НОВИНИ

Каракачанов: Има индикации, че убиецът от Нови Искър е бил в Чуждестранния легион

.
Красимир Каракачанов
„Има индикации, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил в Чуждестранния легион, заяви военният министър Красимир Каракачанов. Той се възмути от факта, че живеем в страна, в която всеки може да си купи оръжие и да се крие от властите, сякаш забравяйки, че е вицепремиер.
 
„Има индикации, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил в Чуждестранния легион, заяви военният министър Красимир Каракачанов. Той се възмути от факта, че живеем в страна, в която всеки може да си купи оръжие и да се крие от властите, сякаш забравяйки, че е вицепремиер.

Според него има твърде либералното отношение към закононарушителите. „Когато един човек е съден за една камара престъпления да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата?”, допълни той. Вицепремиерът се накара и на медиите, които през последните дни следят случая и запита на кого помагат с преките включвания от Искърското дефиле.

Запитан заради дебатите около Истанбулската конвенция срещу домашното насилие, Красимир Каракачанов коментира, че то съществува, но „в един свят, който е заливан от чужда цивилизация, която иска да го унищожи, това ли е проблемът”? ВМРО и други консервативни политици в левия и десния спектър се обявиха срещу документа с мотива, че въвежда т.нар трети пол в това число и като тема в училище. Даже вицепремиерът Екатерина Захариева и правосъдният министър Цецка Цачева подчертаха, че такова нещо няма и всъщност целта е по-добра закрила на тези, които са обект на агресия вътре в семейството. „За съжаление, западното общество, към което принадлежим и ние, изкриви своята ценностна система. То прави опити да се откаже от своите национални, културни и религиозни ценности”, констатира Каракачанов, който сравни съвременна Европа с Римската империя.

Каракачанов обяви за луд човекът, който поиска Българския Северозапад да премине към Румъния. Според него това е несериозно, защото ив Румъния има корупция и редица слаости.

КРАТЪК КОМЕНТАР: Като вицепремиер толкова ли е трудно на Каракачанов да провери дали убиецът Росен Ангелов е служил в Чеждестранния легион. Имаме посолство в Париж, имаме аташе по отбраната и военни разузнавачи там. Ако тази информация е важна, трябва незабавно да се провери.

А що се отнася до подписката за отделяне на Видин, Враца и Монтана от България и присъединяването им към Румъния, то организаторът Борис Каменов никак не е луд, както твърди Каракачанов, а е акцентирал точно и ясно върху два огромни бг-проблема - съдебната система и корупцията у нас. Каракачанов може би смята, че сме по-добре от Румъния по тези проблеми. И дори направи опит, да защити тази теза. Но фактите са други. Пък и не вижда ли, че този зов на "сепаратиста" е зов за помощ на българския Северозапад, изостанал икономически от останалите райони в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7096 |05.01.2018 Прокуратурата и МВР: Росен е убиецът, доказа го ДНК-експертиза . 1| 3862 |05.01.2018 Каракачанов: В някои общности жените бият мъжете . 11| 8168 |28.12.2017 Каракачанов: Сериозно лоби в ЕС пречи на Банско, да не си говорим за братство и единство . 5| 4932 |21.12.2017 Каракачанов: Не е нормално баба Пенка да атакува сделки на армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads