Реклама / Ads
17| 12021 |23.09.2018 НОВИНИ

Каракачанов май се чалдиса, Младен Маринов щял да ликвидира престъпността

.
Младен Маринов
Младен Маринов разбира проблемите в МВР и знае как да ги реши. Това смехотворно твърдение направи Красимир Каракачанов по БНР, сякаш се е чалдисал.
 

За да ни разсмее още повече той рече по негов адрес: "Това мога да ви го гарантирам. В качеството ми на вицепремиер, отговарящ за сигурността, в мое лице той (Младен Маринов - бел. ред.) ще има пълна подкрепа за всяка негова стъпка, която ще бъде насочена към това да бъде ликвидирана, или поне обуздана битовата престъпност по селата, в малките населени места, в градовете, в които има гета и т.н."

 

Важно е да се припомни на Каракачанов, че до този момент,  в качеството ни са главен секретар, Младен Маринов е имал именно тази задача-да се справи с битовата и организирана престъпност. Това, обаче не се случи. И за това всички съжаляваме, защото сме пряко потърпевши по един или друг начин.   Нещо повече, главният прокурор Сотир Цацаров нанесе мощен удар във вратата на МВР, като само преди седмица отчете ръст на престъпността за периода, в който  Маринов  е ръководил професионалното ръководство на МВР.  А нали именно от него зависят резултатите по линия на престъпността?! Това за Красимир Каракачанов няма кой знае какво значение.

 

Докато Младен Маринов оглавяваше СДВР, ведомството се нареди на опашката по успеваемост, в сравнение с останалите дирекции в страната. Като охранител цял живот, той не е имал  пряко отношение към разкриването на криминални и икономически престъпления.  Докато беше главен секретар ведомството натрупа и други „черни точки“. Доверието в МВР удари дъното. Хората вече не търсят съдействие от полицията, а предпочитат сами да си решават проблемите с престъпниците. Ярък пример в това отношение е бащата на отвлечения Адриан Златков, който предпочете сам да се договаря с похитителите. Нито една държава в света не може да се похвали с подобно нещо. 

 

Зам.-министърът  Красимир Ципов наскоро призна пред вътрешната комисия на парламента, че статистиката на МВР се манипулира.  Стана ясно, че измамата започва още на ниво районно управление.   А представете си какво се случва, докато цифрите стигнат до върха. Този скандален факт обаче се разми между фойерверките около издигането на Маринов. В нормалните държави за подобен гаф се дават не една и две оставки. Тук, обаче се расте в кариерата.

 

Във Фрог нюз многократно сме разказвали за схемите, с които тотално се изкривяват резултатите. Парадоксалното е, че именно с тях след това се хвалят управляващите. Политолозите знаят, че който опре до това да се оправдава пред обществото със статистиката, значи здраво го е закъсал.  От първия ден Маринов започна да ходи с едно листче по тв студията и много съсредоточено да чете колко били убийствата и колко са разкрити. Само дето не казва, че 99, 99% от тях са битови и за разплитането им не се изиска кой знае какъв професионализъм. А за поръчковите... Маринов мълчи. Излишно е скоро да се пита за екзекуциите на данъчния Иво Стаменов, още по-малко за бизнесмена Петър Христов. 

 

За разлика от него, добрите ченгета и на сън да ги бутнат, помнят имената на бандитите, които са вкарали в затвора. Новият министър, обаче предпочете да се похвали с пътната безопасност. Беше цинично, брутално и то  на фона на последните десетки загинали по пътищата.  Струваше си просто да замълчи. Новият вътрешен министър  рече да се потупа в гърдите и с някакви успехи  при битовата престъпност. Вика, че  била спаднала уж.  Ама зачита  от онова същото  листчето със статистиката, която пък била манипулирана. Едно ще посъветваме Маринов-за нищо на света да не замръква сам на село. По-здравословно ще е  да си гледа статистиката.

 

Единственото, с което се прочу Маринов  е, че го свързват много тясно с престъпния бос Мето Илиенски. Твърди се, че  бил негов шофьор и гард.  Онзи ден бягаше като ужилен  от въпроса на Сашо Диков дали това е вярно. След много увъртения, че ще каже после, рече плахо "не!" Но за какво "не", не, така и  се разбра. Маринов стана известен и с някои неуместни реплики като тази, че  за него е „най-важно  е доверието на премиера“, че „в нашата работа имаме готовност да се хвърлим, без да мислим“, както и че е „диалогичен“. Последното, казват, най-много допаднало на бандитите.

 

Доскоро шефовете в МВР се изреждаха да ни се хвалят, че ще "пречупят гръбнака на престъпността и мафията". Нито един не удържа на думата си. Младенов, обаче щял да я ликвидира. Каракачанов ни разсмя, вероятно защото са празници. Той трябва да е наясно, че докато хората на Младен Маринов не вкарат поне  един бандит в затвора, но със сериозна присъда, споменаването на името му ще си  е жив автогол.

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4656 |22.09.2018 Каракачанов проплака: Не са достатъчно парите за самолети . 3| 6299 |21.09.2018 Младен Маринов бяга като дявол от тамян от въпроси за миналото си . 2| 5186 |21.09.2018 Незабавна оставката на Младен Маринов искат от БОЕЦ . 3| 4593 |20.09.2018 Таско Ерменков: Младен Маринов трябва да си ходи заедно с Валентин Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads