Реклама / Ads
10| 3426 |06.01.2021 НОВИНИ

Каракачанов: Не може да сме донор на всички отрасли в българския бизнес

.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната
Не може министерство на отбраната да е донор на всички отрасли в българския бизнес. С всички проекти, които реализирахме, успяхме да спестим пари. Какво трябва да направим? Да спрем заплатите на хората? В този момент няма държава, която да е намалила разходите за отбрана. Тези, които го говорят извън парламента, са едни елементарни популисти. Всички, които го приказват, бяха управляващи в някакъв момент. Те какво направиха?
 

Това заяви в ефира на bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по адрес на модернизацията на българската армия. Темата е изключително спорна и обект на остри критики заради разходването на огромни средства във време на криза. 


"Политиката, която водя, е модернизацията да става основно с български фирми там, където може. Можем да произвеждаме такава техника. И двата кораба, които ще бъдат строени, ще са в българска корабостроителница. Тези проекти не трябва да се замразяват, защото даваш пари на българската икономика. В този момент няма държава, която да е намалила разходите за отбрана. Тези, които го говорят извън парламента, са едни елементарни популисти. Всички, които го приказват, бяха управляващи в някакъв момент. Те какво направиха?", попита Караканачов и допълни: 


"Не може министерство на отбраната да е донор на всички отрасли в българския бизнес. С всички проекти, които реализирахме, успяхме да спестим пари. Какво трябва да направим? Да спрем заплатите на хората?". 


"Няма мандат, в който да е свършена толкова много за авиацията. даже се притеснявам, че другите военни сили изпитват някаква ревност...", пошегува се военният министър.


Каракачанов коментира и актуалната през последните няколко дни тема със спасителния хеликоптер. По думите на военния министър е било предложено от министерството да се отделят 3-4 хеликоптера, без да се нарушават разчетите на МО. 


"Здравното ведомство обаче трябва да прецени дали тези хеликоптери ще свършат работа, каква ще е цената за тяхното оборудване и дали това отговаря на техните възможности. Заявил съм готовност. Говоря за новите хеликоптери", посочи Каракачанов.


Той коментира и предстоящите парламентарни избори като отказа да заяви ще се явят ли заедно с ГЕРБ патриотите. 


"Тепърва ще обсъждаме с кого ще се явим на изборите. Време има достатъчно. Не сме говорили с ГЕРБ да се явим заедно. Разни анализатори го коментират повече", отсече вицепремиепът. 


Той заяви, че не се изключва възможност трета партия да се включи към "Обединените патриоти" и да заеме мястото на "Атака".


Относно датата за изборите Каракачанов посочи, че държавният глава Румен Радев е започнал да дава назад с обявената най-ранна възможност за парламентарния вот - 28 март. 


"Изборите зависят от президента. Виждате, че той първо обяви една дата, после даде нещо назад. Според мен първо трябваше да се консултира с партиите", посочи вицепремиерът.


По думите му трябва да се избере най-подходящото време, така че хората да не се притесняват и да се осигури безопасността на комисиите. 


Относно мъжкото хоро в Калофер на фона на пандемия, вицепремиерът посочи:


“Този ритуал е преживял турското робство. Ще преживее и коронавируса. В едно време, в което цялото общество е стресирано една подобна проява на уважаване на българската християнска традиция ще даде кураж на българите, че сме способни да преживеем всичко. Във време, в което сме заляти от безбожие и опити да се затрие националната ни идентичност, едно такова нещо не е престъпление. Нали се сещате, че ако човек е болен, трудно ще издържи във водата вече над 15 минути”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3667 |05.01.2021 Осъдиха прокуратурата за 80 бона. Можела да спре зверското шесторно убийство в Нови Искър . 9| 4129 |04.01.2021 Доц. Валентин Вацев: Всеки може да се коалира с всеки, дори БСП с ГЕРБ . 6| 3205 |04.01.2021 Съдът в Лондон: Асанж не може да бъде екстрадиран. Страда от депресия . 7| 3452 |01.01.2021 BioNTech предупреди, че може да има забавяне в доставките на ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads