Реклама / Ads
3| 4635 |15.10.2014 НОВИНИ

Каракачанов: Участие в бъдещо управление за нас не е самоцел

.
Красимир Каракачанов
От "Патриотичния фронт" ясно и категорично сме заявили, че за нас участие в бъдещо управление не е самоцел. За нас е важно между партиите в 43-тото Народно събрание да се постигне едно определено съгласие, че така повече не може да продължава.
 
След 25 години реформи, преход и експерименти българската нация е най-бедната в Европа, коментира в предаването „12+3“ Красимир Каракачанов– лидер на ВМРО и един от ръководителите на "Патриотичен фронт". За нас философията на едно бъдещо управление е много по-важна и второто нещо са конкретните мерки, каза още той.

Според него не може да продължава източването в българската енергетика. От "Патриотичния фронт" настояват за ревизия в сектора.

 

Красимир Каракачанов съобщи, че преговорният екип на ПФ за разговорите с ГЕРБ ще бъде в състав Полина Карастоянова, която е избрана за народен представител от София, Силвия Трендафилова - член на Политическия съвет на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ и заместник-председателя на ВМРО Искрен Веселинов. Те ще представят списък с 10 приоритета. Сред тях са неучастие на ДПС във властта, намаляване на цената на тока, реформа в здравеопазването, гласуването в Турция и гарантиране суверенитета на България.

 

Практиката с изборите в Турция показва, че там изборния процес не се контролира от ЦИК и българските власти. В страните извън Европейския съюз да се откриват секции само в дипломатическите представителства, коментира Красимир Каракачанов.

На въпроса дали се притеснява, че ако "Патриотичният фронт", като националистическа формация, влезе в управлението, това ще предизвика критики от страна на ЕС, Каракачанов отговори: Ние водим преговори за съставяне на правителство на България, а не на Франция, Великобритания или Германия. И ако някой се притеснява, че в българския парламент или в едно евентуално правителство ще има хора, които ще отстояват българския интерес, нас не ни притеснява. Това е смисълът на политиката. Няма смисъл от политици и политически партии, които клякат на всяко повикване от Брюксел, Москва или Вашингтон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 9503 |08.10.2014 Г. Коритаров пред Фрог: Решението КТБ е условие за бъдещо управление . 5| 4450 |05.10.2014 Каракачанов: Няма да се продадем за министерски кресла . 22| 7508 |01.10.2014 Местан: Участието на Пеевски в законопроекта за КТБ звучи иронично . 18| 6123 |30.08.2014 Каракачанов: 800 000 мъртви души ще фалшифицират изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads