Реклама / Ads
42| 8678 |09.04.2021 НОВИНИ

Катя Илиева: От Мойсей, Соломон и Фройд, Борисов сега се прави на Айнщайн и казва: „Бе момчета, всичко е относително!“

.
Катя Илиева Източник: стопкадър, 7/8TV
Борисов е един феномен, защото сякаш превъплъти мъдростта на едни еврейски духовни учители. Мойсей казва: „Всичко зависи там, отгоре“. Виждали ли сте това премиерът да го казва? Цар Соломон казва, че всичко е в главата на човек. Той се опита да ни покаже, че е и рационален, практичен. След това учителят Иисус казва, че всичко е от сърцето. Борисов много пъти се е пипал така за сърцето, за да казва, че е сърдечен. Само че Маркс и Фройд казват, че истината е малко по-надолу и тук се сещаме за Мата Хари. Като че ли сега Бойко Борисов се прави на Айнщайн и казва: „Бе момчета, всичко е относително“
 

Така метафорично главният редактор на Фрог Нюз Катя Илиева обясни по 7/8 TV пред Тошко Йорданов образа на министър-председателят.

 

„Както вие го нарекохте „шофьорът“ си дава сметка, че ще продължи да действа както досега. Видяхме как започна да се пазари. Още в изборната нощ започна да предлага. След това видяхме, че предлага и от стоката си в лицето на депутатите. Предполагам, че един ден може да дойде с някое чекмедже или с някоя пачка при вас. Кой знае? Такъв е моделът на поведение. В крайна сметка сме в страната на чекмеджетата“, коментира тя.

 

Според нея партиите на статуквото не могат да ни предложат нищо друго, освен държава-чекмедже.

 

„Още след изборните резултати започнах да се питам какво ли е в главата на задкулисието, което знаем, че всъщност държи това статукво. Няма начин да нямат някакви идеи и планове. Смятам, че те отново ще опрат до схемите, които са прилагали и досега. Една от тях е да започнат за пазаруват хората – предлагат под масата, пазаруват, обещават им чрез назначения на техни близки. Може да им създадат проблем, след това ще се появи някой, който да им го реши. Ще приложат всички класически форми, които познаваме и са действали още от бившата ДС. Бойко Борисов ще се опита да се вклини в бъдещите парламентарни групи, които ще му пречат. Той сега има нужда от време, за да свърши всичко това, което може да направи този модел на управление“.

 

По думите й тези схеми могат да бъдат много жестоки и коварни, така че да действат разрушително на всички, които се противопоставят или се изпречат на пътя им.

 

„Да не мислите, че администрацията много харесва Борисов? Разбира се, че не, но тя се страхува. Цялата държава все още е в техните ръце и Борисов разполага с всички лостове, с които е действал досега. Не трябва да има и миг на успокоение, независимо от изборния резултат“, предупреди тя.

 

Катя Илиева е на мнение, че трябва да се отиде на нови парламентарни избори, но при едно условие.

 

„Опозицията в лицето на „Има такъв народ“ и на „Демократична България“ да направи промяна в Изборния кодекс, защото това не бяха честни избори. Ако бяха, класацията щеше да бъде по-различна. По-скоро щеше да прилича повече на тази, която видяхме зад граница, защото там хората не бяха уплашени и изразиха вота си така, както го чувстват и мислят. Българите имат нужда от реалната картинка. Представете си ако махнем вота от администрацията и този от ромските махали, къде ще отиде Бойко Борисов и неговата партия“, отчете тя и повтори, че в момента най-важна е промяната в ИК.

 

„С мафията няма какво да се прави, освен да се атакува и по възможност да се унищожи“, заяви журналистът.

 

„Борисов се държи точно като диктатор, който иска да запази властта си. Прилича и на лъв, и на лисица. Пред хората той трябва да изглежда благороден, чист, загрижен, а пък в същото време е изключително коварен и подмолен. Ние тия роли сме ги разгадали и той вече не може да приложи този модел. Просто е изчерпан“, смята Катя Илиева.

 

Тя обясни декларираната подкрепа от страна на статуквото с тяхното коварство.

 

„Просто искат да ви вкарат в тяхната схема. Те там могат да се чувстват най-добре. Тези три партии (ГЕРБ, БСП и ДСП) много добре знаят, че когато създават хаос около себе си, това им идва дюшеш“, уточни Илиева.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5770 |05.04.2021 Зорница Илиева: Ще успее ли ”Има такъв народ” да направи АНТИГЕРБ правителство? . 20| 4302 |21.03.2021 Катя Сунгарска: Ако не се осъзнаем, няма да стане . 54| 6830 |31.10.2020 Катя Сунгарска се разплака в ефир: Колективната безотговорност я плаща всеки един . 14| 11315 |16.08.2020 Цветанка Илиева: Над 140 000 лв. годишно е заплатата на председателя на КЕВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads