Реклама / Ads
5| 2866 |21.03.2024 НОВИНИ

Киев под руска ракетна атака, 13 души са ранени /обновена/

.
Архивен кадът от Киев
Руснаците обстрелват масирано столицата на Украйна Киев. В ранните часове на 21 март Киев попадна под руска ракетна атака. 13 души са ранени.
 

Русия е изстреляла 31 балистични и крилати ракети по Киев преди зазоряване в четвъртък в първата атака срещу украинската столица от 44 дни, казаха официални лица. Противовъздушната отбрана е свалила всички идващи ракети, въпреки че 13 души, включително дете, са били ранени от падащи отломки, казаха те.

 

Броят на ранените нарасна на 13. Двама от тях са хоспитализирани. На останалите е оказана първа помощ на мястото на инцидента. Шестима души са ранени в Шевченковския район на столицата. Четирима - в Святошинския район.





В 1 ч. през нощта ВВС съобщават за излитането на около 9 самолета Ту-95 от летище Оленя в Мурманска област на Русия. Военните предупреждават, че очакваното време за достигане на самолетите до линията за изстрелване е 03:00 ч., пише 24 Канал.

 

В 03:00 ч. тревогата започна да се разпространява в южните и източните региони поради заплахата от изстрелване на крилати ракети. Първите изстрелвания станаха известни след четири часа сутринта. Ракетите са били разположени в Черниговска област. След това те завиха през територията на Киевска област в посока Житомирска област и се насочиха към Ровненска област. Вражеските самолети непрекъснато маневрирали и променяли посоката си. В крайна сметка руснаците ги насочили към столицата.

 

В 5:00 ч. сутринта стана известно, че врагът е изстрелял и балистични ракети X-47M2 Кинжал. Те също летяха по посока на Киев.

 

В столицата се чуха взривове. Системите за противовъздушна отбрана работеха. Сигналът за тревога беше вдигнат в 6:11 ч.


.

.

.

След пауза от повече от месец Русия отново е изстрелял ракети по Киев. Този път врагът е изстрелял крилати ракети X-101/X-555/X-55 от стратегически бомбардировачи Ту-95МС и балистични ракети от Русия.

 

Въздушната атака в столицата продължава почти 3 часа. След като извършиха сложни маневри, въздушните цели навлязоха в столицата едновременно от различни посоки. Силите и средствата за противовъздушна отбрана свалиха около три дузини руски ракети, включително балистични, над Киев и в околностите на столицата.

 

Към 6:30 ч. сутринта са пострадали 10 жители на столицата. Сред тях има и едно дете.





Според кмета на Киев Виталий Кличко двама от пострадалите са хоспитализирани. На останалите е оказана медицинска помощ на място.

 

Шестима души са били ранени в Шевченковския район на столицата. Четирима са пострадали в Святошински район. Сред хоспитализираните има 11-годишно момиче и 38-годишен мъж.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3664 |21.03.2024 ISW: Русия се готви за широкомащабна война с НАТО, може би по-скоро от прогнозите . 1| 4657 |21.03.2024 "Булгартрансгаз" започва работа по вертикалния газов коридор. Цената - в пъти по-ниска от "Турски поток" . 4| 2490 |21.03.2024 Европейските лидери се събират в Брюксел, за да говорят за отбраната ни и помощта за Украйна . 0| 2393 |21.03.2024 И днес ще вали, ще е облачно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads