Реклама / Ads
6| 2492 |19.02.2024 НОВИНИ

Кирил Петков: България трябва да бъде приета в Шенген и по суша до края на тази година

.
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков Източник: БГНЕС
"България трябва да бъде приета в Шенген и по суша до края на тази година", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Кирил Петков по време на представянето на отчета на Главна дирекция „Гранична полиция“ за 2023 г.
 

"Нашата роля ще бъде да демонстрираме на европейските ни партньори, че наистина мигрантският поток през България – по статистиките, които и аз съм видял, е под 2% от мигрантския поток, който по принцип стига до Централна Европа", подчерта той на събитието.

 

Според Петков в момента мигрантският поток преминава през Западните Балкани, през Италия и през Испания. Един от най-непредпочитаните пътища за преминаване на мигрантския поток всъщност е през България, отбеляза съпредседателят на ПП-ДБ.





По думите на Петков данните на „Гранична полиция“ са много ясни и обективни. „Точно тези данни трябва да изпращаме към европейските ни партньори“, подчерта политикът и обърна внимание, че по данните европейските партньори трябва да се убедят, че пълноценното ни членство в Шенгенската общност трябва да бъде завършено още тази година.

 

"За нас това е много важно и когато цифрите говорят, всички други политически послания могат да отидат на задна страна", уточни Петков. Според него работата на парламента трябва да продължи усилено в посока да се покаже, че приетите вече закони ще бъдат изпълнени със смисъл. „Смисълът ще бъде допълнително показан с прозрачните процедури, които сега трябва да проведем, за много от органите, които трябва да бъдат попълнени, така че ефективността на тези реформи да бъде абсолютно пълна“, посочи още той.





Съпредседателят на ПП-ДБ изрази убеденост, че „Гранична полиция“ са си свършили работата и благодари на всички хора, които ежедневно работят на границата и поемат личен риск. Фактът, че сме в Шенгенското пространство е заради вашата работа, допълни Петков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2465 |19.02.2024 Туск: Позицията на Унгария относно кандидатурата на Швеция за НАТО е абсолютно неприемлива . 4| 2486 |19.02.2024 Калин Стоянов отговори на Рашков: Не е имало теч на данни от ГДБОП по казуса с Нотариуса . 7| 3584 |19.02.2024 Градският прокурор на София настоява за второ дисциплинарно производство срещу Невена Зартова . 21| 8467 |19.02.2024 Явор Сидеров за ФрогНюз: Севернокорейски режим! Смъртта на Навални показа, че на Путин вече не му пука от международния отзвук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads