Реклама / Ads
7| 5088 |19.01.2015 НОВИНИ

Киро Японеца:Няма държава!

.
Киро Японеца
Няма държава. Това каза ромският бос Кирил Кирилов-Японеца в съда. Той беше привикан в Специализирания наказателен съд, за да бъде разпитан по делото срещу "Килърите" на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския.
 

 

Японеца изради недоволство, че все още няма осъдени за покушенията срещу него. Той се оплака, че след опита за убийството, има проблем със зрението. "Аз съм потърпевш - как ще се почувствате, ако срещу вас има две покушения?", жалва се появилият се свидетел.

 

Той коментира и убийствата от последните седмици, които някои започнаха да сравняват с покушенията през мутренските времена. Според него е нормално, когато килърите са на свобода и някой им предлага по 20-50 000 евро, да стават такива неща.

 

Живял съм в много хубави времена, спомня си с носталгия свидетелят. Той не заяви пред медиите категорична позиция дали именно групата на Йоско е автор или има участие в покушенията срещу него. Въпреки това коментира лаконично: Имах информация, че се готви покушение точно от тях срещу мен. Изрази притеснението си от това, че може да го застигне съдбата на Златомир Иванов - Баретата, срещу когото бе организирано покушение пред Съдебната палата.

 

Кой дава гаранция, че сега, идвайки в съда, като изляза няма да ме застрелят отпред както Златомир Иванов?, попита Японецът, който от години е спряган за един от основните наркодилъри в София, но това така и не можа да бъде доказано.

 

Киров бе мишена на два атентата досега, извършени през 2003 и 2005 година. При второто покушение по него беше стреляно от мотор, докато пресича по улица в центъра на София, като килърът се целел в главата му. Въпреки че куршумът засегна малкия мозък, лекари успяха да спасят живота на Кирилов.

 

Киров ще бъде разпитван по делото срещу килърите на Йоско, тъй като именно на тях се приписва опитът за ликвидирането му. Делото, обаче бе отложено поради неявяването на адвоката на Йоско.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6050 |12.01.2015 Ген. Киров: От циганин терорист не става, но да не ги подценяваме . 18| 5156 |19.11.2014 К. Киров: Трябва да се изгради ново външно разузнаване . 4| 4625 |10.11.2014 Албанският премиер взриви Белград: Косово е независима държава! . 7| 4605 |07.10.2014 Спипаха 1.5 тона нелегална ракия в спиртоварна на цар Киро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads