Реклама / Ads
71| 10803 |11.10.2014 НОВИНИ

Колтуклиева: Меркел е звъняла на Бойко пак, съветвала за избори

.
Соня Колтуклиева
Саможертви в политиката няма и никога не е имало. Има жертви и това е българският народ. Това коментира журналистът Юлий Москов в студиото „На светло” по Нова телевизия. Той заяви също, че в България са се случили много катастрофи: катастрофирали финанси, институции, голяма банка, здравеопазване и пр.
 
Не трябва да се внушават само апокалиптични картини. Хората имат нужда и право на надежда и у нас има реални условия за това, контрира го журналистката Соня Колтуклиева. Тя се аргументира с възможността България да получи десетки милиарди по проекти, ако влезе в еврозоната.
Колтуклиева съобщи сензационно, че в полувремето на мача България - Хърватска от евроквалификациите, е разговаряла по телефона с Бойко Борисов, който и доверил, че германският канцлер Ангела Меркел му се е обаждала втори път. В този разговор тя посэветвала лидера на ГЕРБ да не поема пасивите от лошото управление на кабинета "Орешарски" и да има готовност за нови предсрочни избори. Колтуклиева се извини в ефир на Борисов, че огласява тази новина без негово разрешение.

Борисов е човекът с най-голям управленски опит в България в момента и на него съвети не му трябват, ядоса се Москов. Той изрази недоволство, че Колтуклиева го прекъсва и освен това разказва небивалици. На Борисов нищо не му хрумва, защото той е дълбоко логичен човек. Проблемът не е в „кой”, а в „какво”. Неоспоримо е кой трябва да бъде премиер на страната - това е Борисов, категоричен бе Москов.

Според него сметката на РБ е много бакалска. След подкрепата, която получиха реформаторите, те надминаха своите сънища и мечти. Сега разчитат на кратък мандат и си въобразяват, че ако отидат скоро на избори отново, ще бъдат дори и победители. А кабинет с премиер Бойко Борисов би бил трудно разформируем. Затова реформаторите искат да премахнат фигурата на Борисов като пречка. Това е играта на РБ и е много ясна. Най-вероятно Иван Костов им подшушва това, предположи Юлий Москов.

Ако РБ не желае правителство с ГЕРБ, Борисов нищо не може да направи нищо, същото се отнася и за Патриотичния фронт. За един брак това трябват двама, Борисов не е достатъчен, завърши Москов. Според него Колтуклиева искала да се изкара по-умна от Меркел, което било смешно.
Не по-умна, а по-българка, защото познавам нашите условия и живота ни тук. Трудно е, но имаме своите шансове и те трябва да се използват, реплекира с усмивка Соня Колтуклиева, която е известна с непримиримите си позиции по различни въпроси. И този път не изневери на това и заяви, че един от проблемите на странта се казва Делян Пеевски. Според нея ако ДПС се освободи от този човек, самата партия ще спечели, ще спечели и обществото.
Ако Пеевски е проблемът на държавата, значи не е никаква държава, нападна на свой ред Москов. Ставащото в Турция е проблем, но тук никой не говори за това. Ако Борисов има външен враг, то това е Русия. Вече две години от Москва се опитват да го атакуват по различни начини и чрез различни хора, допълни Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6632 |09.10.2014 Меркел звънна на Бойко по телефона . 45| 8229 |03.10.2014 Меркел: Борисов и ГЕРБ могат да осигурят на България икономическа стабилност . 80| 6508 |03.09.2014 Ангела Меркел дава рамо на ГЕРБ . 35| 6475 |02.09.2014 Колтуклиева: Целувката от "Орлов мост" си работи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads