Реклама / Ads
11| 2878 |10.04.2024 НОВИНИ

Компромат или разкритие за престъпления и зависимости е изтеклата информация за ръководството на МВР?

.
Източник: скрийншот
Компромат или разкритие за престъпления и зависимости е изтеклата информация за ръководството на МВР? Отговорите търсят бившият министър на правосъдието Антон Станков и адвокатът и старши правен експерт в Антикорупционния фонд Андрей Янкулов в ефира на „Здравей, България“.
 

Станков каза, че не намира разлика между подарък и подкуп. Той е на мнение, че изтичането на информация е целенасочено. И добави, че по отношение на контрабандните канали трябва да се очаква международно партньорство.







Янкулов посочи, че следствената тайна е удобно извинение, което дава неконтролирана власт на водещия разследването да прецени какво и кога да даде като информация.

 

Той заяви, че не може хора на висша държавна длъжност да получават скъпи подаръци, тъй като по този начин се поставят в зависимост. Янкулов смята, че цялото ръководство на МВР е било достатъчно дискредитирано и министърът и главният секретар е трябвало да напуснат постовете си.

 

Припомняме, че Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР миналия четвъртък. Ден по-късно обаче след разговор с тогавашния министър-председател в оставка Николай Денков я оттегл, като обяви, че върху него е имало натиск от МВР и прокуратурата да подаде оставката си. 







Коцев обяви, че е бил подложен на натиск от страна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и висши прокурори да напусне поста си в МВР. Стоянов остана вътрешен министър и в служебното правителство. Президентът Румен Радев е уведомен за оказвания върху Коцев натиск, обяви също в петък бившият премиер Николай Денков.

 

Премиерът в оставка Николай Денков пък подаде сигнал до прокурор Даниела Талева по случая с главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщиха от Министерския съвет. Информиран за това е бил и министърът на правосъдието Атанас Славов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4083 |10.04.2024 10 април 79 г. В небето над България лети корабът „Союз-33“ с първия български космонавт на борда. България ликува!. . 1| 13149 |10.04.2024 Нургюл Салимова не се даде на лидерката в турнира на претендентките . 2| 2418 |10.04.2024 Рамазан Байрам е! Мюсюлманите в цял свят се помиряват . 5| 2287 |10.04.2024 "Грешка!". Байдън осъди подходът на Нетаняху към войната в Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads