Реклама / Ads
11| 13291 |07.03.2015 НОВИНИ

Конфискуват колата на семейство на път, от 4 г. била обявена за издирване

.
Купувате си кола, регистрирате я, плащате данъци, застраховки, даже глоби на пътя. Четири години по-късно ви я конфискуват, защото според властите колата била обявена за издирване. Историята започва през 2011 г. Семейство Костадинови си купуват кола, внесена от Италия.
 

До 1 март тази година нито Милена, нито Борислав могат да си представят, че един ден просто ще ги свалят от семейната кола и ще ги оставят на пътя. Днес обаче разказват точно това и то от вече новата си кола. Старата е на граничния пункт Стерезимировци. Запечатана.

 

„Решихме, че ще се разходим в Сърбия. Взеха ни документите и стана суматоха. Оказва се, че колата ни е обявена за издирване. Решихме, че има объркване, защото вече 4 години ползваме тази кола”, разказват двамата съпрузи.

Преди 4 години семейството купува колата, регистрира я без проблем, после редовно плаща застраховки, данъци, проверявани са и на пътя десетки пъти. Десетки пъти са напускали страната със същата кола. Без проблем.

Докато миналата седмица на границата не им съобщават, че колата им се издирва още от март 2011 г., но никой не им казва защо. „Казаха ни, че трябва да си съберем абсолютно всичко, което имаме в колата, защото колата ще се запечата, ще се конфискува, докато не стане ясно защо се издирва, обяснява Милена Костадинова пред bTV.

 

МВР отговори, че подобни случаи има много, но заради служебна тайна не коментираха в детайли. Посъветваха обаче семейството да си потърси правата в съда.

В автокъщата също не са изненадани, че кола внос е била конфискувана у нас. „Ако има фермо - данък в Италия, той си я е продал италианецът, ние това как да го разберем. Идва тук, регистрира се и няма проблем. После, като напусне границата, тя е пусната за данъци. Има много подобни случаи”, казва Георги Георгиев, служител в автокъщата, от която семейство Костадинови си купува колата.

 

Без идея как да си върнат колата, дали изобщо ще успеят и кога, собствениците вече обмислят да съдят страната.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5845 |01.02.2015 Семейство се удави след като автомобила им падна от мост . 0| 4621 |22.01.2015 Има заподозрян за убийството на семейство Дамянови . 3| 4825 |09.01.2015 Палили колата на застреляните Дамянови преди година . 5| 4493 |07.01.2015 Нови правила по пътищата: Детето в колата ще гледа назад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads