Реклама / Ads
20| 5628 |04.02.2014 НОВИНИ

Корман Исмаилов:Ние сме против ченгетата в ДПС

.
Проблемите, които ни обединиха бяха дефинирани още лятото след големите протести. Това са спешни и неотложни мерки, които се припокриват с мерките на президента Росен Плевнелиев. това каза пред БНТ Корман Исмаилов от Реформаторския блок.
 

Референдумът е най-обичаната дъвка от политиците, защото показва колко сме демократични. Изборите се правят заради избирателите, а не заради тези, които се избират. Реформаторският блок дава по-улеснени процедури да се случват референдумите и според мнението на хората да се правят политики. Ние сме "за" това и смятаме, че ще бъде полезно и за политиците, смята Исмаилов. Надявам се в най-скоро време да се създаде инициативен комитет, който да сондира въпросите, които ще се поставят на референдум.

ГЕРБ в момента са опозиция и предлагат неща, които трябваше да се приемат, когато бяха на власт. Това е един театър, който се играе от политиците.

Според Исмаилов електронното гласуване трябва да върви паралелно с електронното правителство. Той заяви, че управляващите се страхуват да се вслушат в гласа на хората. ДПС нямат интерес да се повиши избирателната активност, защото процентът им ще намалее, а няма как тази партия да натрупа повече доверие. Дори купения вот няма да им помогне. Ние залагаме мерки за промяна, за много по-добро управление. Няма значение кой ще е на власт, каза Корман Исмаилов.

Ние си поставяме високи цели и търсим съмишленици в хората. Който иска промяна е добре дошъл. Лъжи и инсинуации тиражират ДПС и "Атака" относно връзките ни с Касим Дал, заяви Исмаилов. Тезите и критиките, които повдигнахме вътре в ДПС, накараха ръководството да ни изключи.

Ние сме против всички ченгета в ДПС, нямаме финансова подкрепа от тях. Тезите, които ние лансираме ни дават политическата подкрепа на Касим Дал, но нищо повече. Обикновените турски граждани ни харесват, коментира Корман Исмаилов. Попитан за подкрепата на ГЕРБ, той каза че подкрепата е била по линия на ЕНП. Българските турци са много чувствителни към подкрепата на полиците, те искат да са равнопоставени на българските граждани. От страна на България е много важно етническите българи също да са равнопоставени. Няма връзка между управляващата партия в Турция и ГЕРБ. ДПС също търсеха подкрепата на Турция за изборите.












Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5394 |02.02.2014 Калфин: С АБВ удряме камбаната, твърдо сме против ГЕРБ . 33| 5610 |02.02.2014 Станишев: БСП се противопостави на плячкосването на ГЕРБ . 9| 5668 |31.01.2014 Орешарски се обяви против тяснопартийната кандидатура за еврокомисар . 28| 5894 |30.01.2014 Орешарски против задължителното гласуване на Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads